marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

White House Down, esec in box-office: thrillerul de actiune cu Channing Tatum s-a prabusit in SUA, ce incasari a facut

In weekendul trecut a fost o adevarata batalie in box-office-ul american, dupa ce doua premiere s-au batut pentru primul loc cu Monsters University, animatia care a ramas lider pentru a doua saptamana. Nici super productia de actiune White House Down si nici comedia The Heat n-au reusit sa detroneze simpaticii monstri.

White House Down, esec in box-office: thrillerul de actiune cu Channing Tatum s-a prabusit in SUA, ce incasari a facut

Monsters University, continuarea animatiei din 2001 continua sa atraga spectatori in salile de cinema in SUA, unde este lider de box-office pentru a doua saptamana la rand. Animatia a ajuns deja la incasari globale de 170 de milioane de dolari.


White House Down, filmul regizorului Roland Emmerich in care Casa Alba este atacata si cu Channing Tatum si Jamie Foxx in distributie a dezamagit in box-office, plasandu-se abia pe locul 4, cu incasari de 25 de milioane de dolari. Pelicula a costat 150 de milioane de dolari si era asteptata ca un hit in materie de filme de actiune in aceasta vara. 

In primavara, un alt film pe acelasi subiect a fost lansat, Olympus Has Fallen, cu Gerard Butler, Morgan Freeman si Aaron Eckhart, si a facut incasari de 160 de milioane de dolari, la un buget de 70 de milioane de dolari.


The Heat
, comedia cu Sandra Bullock si Melissa McCarthy s-a plasat pe locul 2 cu incasari de 40 de milioane de dolari. Atat The Heat cat si White House Down au primit calificativul A din partea spectatorilor si reactii pozitive.  The Heat a costat doar 43 de milioane de dolari sa fie facut, asa ca se poate spune ca 20th Century Fox a avut succes cu aceasta productie.  The Heat este o comedie regizata de Paul Feig. Agentul FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) este cunoscuta pentru excelenta, dar si aroganta sa. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) este un ofiter de politie cu gura spurcata, apriga la manie si care se bazeaza pe instinctele sale pentru a captura cei mai duri criminali. Shannon nu a lucrat cu vreun partener si nu stie sa-si faca prieteni. Cele doua femei care nu au nimic in comun trebuie sa invete sa lucreze pentru a prinde un mafiot rus.

 

"Am pozitionat acest film ca un eveniment cinematografic pentru publicul feminin. Pe asta ne-am bazat campania de marketing si culmea, datorita carismei si popularitatii starurilor din film, si publicul masculin a venit la acest film." a spus Chris Aronson, presedintele departamentului de distributie in cadrul Fox.


Pe locul 3 in box-office s-a aflat World War Z, thrillerul cu zombi, in care Brad Pitt are rol principal. Producatia a mai adunat 29.8 milioane de dolari in SUA.

 

White House Down ar putea deveni un esec pentru producatori daca cifrele de pe pietele straine nu vor creste in urmatoarea perioada. In Romania filmul se va lansa pe 19 iulie. O explicatie pentru care White House Down n-a facut cifre stralucite ar fi faptul ca Olympus Has Fallen s-a lansat in SUA cu 3 luni in urma, iar subiectul este mult prea asemanator. Desi a primit un calificativ pozitiv din partea cinefililor care au fost la cinema, fanii il compara cu filmul cu Gerard Butler, care a fost mult mai slab si nu a primit recenzii foarte bune.

 

White House Down este un thriller regizat de Roland Emmertich, iar filmul este descris ca fiind in stilul lui Greu de Ucis. Channing Tatum joaca rolul unui agent secret destinat sa-l apere pe seful statului american (Jamie Foxx) atunci cand un grup de teroristi reuseste sa captureze Casa Alba si sa-i faca pe toti cei prinsi in interior ostatici.

 


 



Modifică setările cookies