marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

WikiLeaks saboteaza pelicula The Fifth Estate cu o productie proprie despre Julian Assange: filmul cu Benedict Cumberbatch are cel mai prost debut al anului in box-office

The Fith Estate, mult asteptatul film cu Benedict Cumberbatch in rolul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange nu este deloc bine primit in SUA. Din contra, productia a reusit o contraperformanta si este filmul cu cel mai slab debut al anului, informeaza Hollywood Reporter.

WikiLeaks saboteaza pelicula The Fifth Estate cu o productie proprie despre Julian Assange: filmul cu Benedict Cumberbatch are cel mai prost debut al anului in box-office


Mai mult de atat, dupa ce nici criticii nu au aratat multa entuziasm, iar fanii nu s-au inghesuit in cinematografe, se pare ca The Fifth Estate este atacat chiar de WikiLeaks. Dupa ce saptamana trecuta a fost oferita publicitatii scrisoarea lui Assange catre Cumberbatch, in care ii spunea ca filmul este dezonorant, chiar daca el joaca bine, pelicula regizata de Bill Condon primeste o noua lovitura.


Celebrul site WikiLeaks ofera gratuit posibilitatea de a descarca online propriul documentar  Mediastan, despre actiunile de distribuire din 2011 a documentelor guvernamentale clasificate.


Mediastan
s-a lansat prima data saptamana trecuta, in Europa. WikiLeaks il ofera gratuit in SUA si Canada timp de 11 ore, iar dupa aceea utilizatorii vor trebui sa plateasca 3 dolari. In weekendul trecut au fost descarcate 500.000 de copii ale documentarului Mediastan, chiar in aceeasi perioada in care The Fifth Estate avea premiera in Marea Britanie.

 


 

"In acest weekend, in loc sa va pierdeti timpul si banii pe un film de propaganda specifica Hollywoodului, aduna-ti prietenii si uitati-va impreuna la Mediastan" a spus Assange intr-o declaratie publica.

Cei de la Disney, care au produs The Fith Estate au declarat ca sunt nemultumiti de cifrele slabe  realizate de film. "Suntem dezamagiti de aceste rezultate". Conform unor sondaje, se pare ca americanii nu sunt interesati sa vada un film despre WikiLeaks si nici despre Julian Assange.
 

Assange a criticat vehemen si public filmul regizorului Bill Condon, sustiand ca ofera o viziune falsa si manipulatoare a evenimentelor petrecute in realitate si ca este doar un instrument de propaganda. Acesta i-a trimis si o scrisoare actorului Benedict Cumberbatch in care ii prezinta motivele pentru care a refuzat o intalnire cu el si de ce nu sustine deloc acest film.

 

 


 

The Fifth Estate s-a lansat in acest weekend si in SUA, insa a reusit sa stranga doar 1.7 milioane de dolari din 1500 de cinematografe, avand astfel cel mai prost debut in box-office din acest an. In The Fifth Estate, Benedict Cumberbatch il aduce la viata pe Julian Assange in momentul in care acesta se pregatea sa ofere informatii confidentiale presei despre operatiunile armatei americane din Afghanistan si Iraq.

Filmul se inspira din cartea Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website a lui Domscheit-Berg si din WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, cartea jurnalistilor David Leigh si Luke Harding.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies