marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Will Smith este banuit ca ar avea legaturi cu scientologia. De ce se considera ca After Earth este realizat dupa credintele acestei religii

Desi nu a declarat niciodata ca ar fi adept al scientologiei, religie care are din ce in ce mai multi adepti, Will Smith pare sa aiba legaturi destul de stranse cu credinta la care au aderat multe nume celebre de la Hollywood, unul dintre cele mai cunoscute fiind Tom Cruise. Iar o dovada pentru acest lucru o reprezinta chiar ultimul sau film, After Earth, despre care se spune ca a adoptat multe dintre doctrinele scientologiei.

Will Smith este banuit ca ar avea legaturi cu scientologia. De ce se considera ca After Earth este realizat dupa credintele acestei religii

Will Smith nu a vorbit niciodata deschis despre legaturile sale cu Biserica Scientologica, insa exista dovezi clare despre asta. Indiferent daca actorul este un membtu devotat sau doar un simplu curios despre aceasta credinta de la Hollywood, el are legaturi vizibile cu grupul scientologic. In 2007, Smith a donat 122.500 $ mai multor organizatii de reabilitare scientologice, iar doi ani mai tarziu a deschis impreuna cu sotia sa o scoala privata care are la baza invataturile lui L.Ron Hubbard, creatorul scientologiei.

 

Insa cea mai clara dovada despre implicarea lui Will Smith in scientologie ar putea fi legata chiar de noul sau film, After Earth. Bazat pe o poveste a actorului, filmul reprezinta o aventura tata-fiu in care superstarul echipei este Jaden. Cei doi traverseaza tinuturile periculoase ale unei creaturi care va exista in viitor pe Pamant. In mod surprinzator, ceea ce a fost promovat ca un remix al filmului Avatar seamana mai mult cu Battlefield Earth, o alta productie care prezinta multe din doctrinele lui Hubbard.


 

"Pericolul este real. Frica este o alegere" este sloganul cu care a fost promovat filmul After Earth si care apare pe postere.  Principala doctrina a scientologie vorbeste despre stabilirea de indoieli si de conflicte care sa determine omul sa-si afle adevarata valoare de sine. Acesta este si principalul obstacol pe care il intimpina Jaden in interpretarea rolului lui Kitai Raige. Actiunea filmului se petrece dupa 1000 de ani de la distrugerea planetei de un dezastru ecologic. Supravietuitorii creeaza o noua planeta, Nova Prime, insa acestia se confrunta cu o problema importanta. Planeta gazduieste o rasa de extraterestrii care se hranesc cu oameni, iar aici apare Cyper (Will Smith) care, cu ajutorul puterilor sale, reuseste sa suprime emotiile oamenilor si sa-i fereasca din calea creaturilor inspaimantatoare.
 

In credinta scientologica, Cypher este un "thetan", adica un suflet. El este calm si devine un lider fara sa se foloseasca in mod ostentativ de puterea sa. Kitai este opusul tatalui sau, iar in ceea ce priveste Biserica Scientologica, el este un "thetan gresit", plin de furie, bantuit de amintiri si speriat atunci cand iese din zona sa de confort. El isi doreste sa devina un erou, dar nu are acest instinct. Alegerile sale sunt ghidate de ceea ce crede ca iar cere tatal sau.

 

 

Un alt element din film care se aseamana cu ideile scientologiei il reprezinta dialogul pe care Cypher cu Kiati si felul in care acesta il indruma atunci cand se afla in impas asa cum s-a intamplat in momentul in care au avut un accident la aterizarea pe Pamant. Antrenat de tatal sau, Kitai gaseste pacea interioara si intelepciunea pentru a se descurca in momentele critice.

 

After Earth reprezinta o harta a dezvoltarii scientologiei. Este o poveste om impotriva naturii, iar scientologia tocmai asa considera ca este si viata. Inainte ca Kitai sa plece in calatoria de descoperire personala, acesta se antreneaza pentru a deveni un Ranger in maniera in care o fac si elevii de la scientologie. Asa cum se intampla si la scoala privata a lui Will Smith, Kitai trebuie sa depaseasca pas cu pas fiecare nivel pentru a ajunge in varf, aceasta fiind si una dintre invataturile lui Hubbard.  


 

La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith), se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith). Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia.
 

 After Earth ajunge in Romania incepand cu 7 iunie.



Galerie foto


Modifică setările cookies