marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Woody Allen: regizorul vrea sa revina la actorie la 77 de ani,  intr-un stand-up comedy

Regizorul american Woody Allen se gandeste sa revina la cariera sa de actor de stand-up comedy, dupa mai bine de patru decenii pe care le-a petrecut departe de scena.

Woody Allen: regizorul vrea sa revina la actorie la 77 de ani, intr-un stand-up comedy

Regizorul, care si-a inceput cariera ca scriitor de comedie in anul 1950, a inceput sa fie nostalgic dupa perioada in care era actor de comedie, mai ales dupa ce a urmarit reprezentatia unei alte vedete de profil, Mort Sahl, informeaza contactmusic.com.

"Mort Sahl este persoana care m-a inspirat sa urc pe scena pentru prima data in viata mea si cand l-am vazut serile trecute, am avut sentimentul ca o pot face si eu", a declarat regizorul pentru Variety.

"Este la fel de bun precum mi-l aminteam. si m-am gandit ca ar fi frumos sa ma urc din nou pe scena si sa fac iarasi stand - up comedy", a mentionat cineastul.

Woody Allen, in varsta de 77 de ani, a inceput sa se uite prin vechile sale notite din show-urile de stand-up comedy, sperand ca acest lucru il va ajuta sa deprinda o noua rutina, dar a spus ca este o sarcina destul de grea.

El a precizat ca "este foarte mult de munca". "Trebuie sa pui in scena un show in care lumea sa rada timp de o ora. intr-un scenariu de film poti avea rasete ici-colo (...) e bine. Pe scena, tu trebuie sa creezi o atmosfera amuzanta, pe toata durata show-ului", a mai apreciat Woody Allen.

Woody Allen, nascut la New York, este unul dintre cei mai importanti regizori de film, scenaristi si actori americani. Allen scrie scenariile, regizeaza si joaca in majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiratie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiasca, cinematografia europeana si orasul New York, unde s-a nascut si a locuit dintotdeauna. De la "Take the Money and Run", in 1969, Allen a realizat, in medie, un film pe an. Printre acestea s-au numarat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" si "Zelig", dar si productii mai putin pretentioase precum "Vicky Cristina Barcelona".

Cineastul american a fost recompensat in 2012 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul "Miezul noptii in Paris/ Midnight in Paris".

Sursa: Mediafax.ro



Modifică setările cookies