marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Doctor Strange", povestea unui nou super-erou Marvel & o distributie de milioane: ce l-a atras cel mai mult la acest personaj pe Benedict Cumberbatch

Filmul „Doctor Strange”, produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange si a intalnirii lui cu magia, avand o distributie de top, care ii include, printre altii, pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams si Mads Mikkelsen.

Doctor Strange , povestea unui nou super-erou Marvel o distributie de milioane: ce l-a atras cel mai mult la acest personaj pe Benedict Cumberbatch

In regia lui Scott Derrickson, filmul spune povestea transformarii prin care trece Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), un om al ratiunii care se trezeste intr-o lume oculta, plina de misticism, in care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film Romania si ruleaza in cinematografele din toata tara.

Un doctor spectaculos

In rolul doctorului Strange il regasim pe nimeni altul decat Benedict Cumberbatch, care da o nota mistica personajului. Potrivit producatorului Kevin Feige, Cumberbatch a fost cea mai buna alegere pentru acest rol care presupune o prezenta iesita din comun si un actor spectaculos si foarte versatil. „Faptul ca Benedict Cumberbatch a acceptat sa joace acest rol e pentru noi o mare bucurie, mai ales ca e un actor entuziasmat ca a intrat in universul Marvel. E un actor minunat.”

Iar regizorul Scott Derrickson completeaza ca actorul are o ferocitate a inteligentei, dublata de o profunzime a sentimentelor, care se potriveste perfect personajului. Cumberbatch spune ca ceea ce l-a incantat la Doctor Strange este ca acesta e un „om lovit care poate sa renasca intr-un super-erou angajat in lupta sa. In plus, aceasta transformare este presarata de momente amuzante, de actiune, de drama. Toate aceste elemente ma atrag profund.”  

In rolul protagonistei o gasim pe Rachel McAdams, care ii da viata doctorului Christine Palmer, colega si prietena cu Strange. Ea e cea care isi da seama, odata ce medicina se dovedeste limitata in restaurarea aptitudinii de a opera a lui Strange, ca acesta are nevoie sa se redescopere dintr-un alt unghi. „Ador felul in care se fac filmele la studiourile Marvel, mai ales ca ai sansa sa lucrezi cu cei mai buni dintre cei mai buni. Totul e la un nivel superprofesionist si ti se ofera suficient timp sa faci totul sa arate fantastic. E cinematografie de inalta calitate, iar asta ma incanta nespus”, spune actrita.


Un rol de neratat

In rolul Celei Antice (The Ancient One), un personaj intelept cu o varsta seculara, care pazeste secretele artelor mistice de sute de ani, apare Tilda Swinton, cunoscuta pentru rolurile sale excentrice. Echipa de productie isi dorea ca actorul/actrita care da viata personajului sa aiba calitatea de a parea dintr-o alta sfera. Tilda Swinton a fost prima alegere, iar actrita a acceptat imediat oferta Marvel. „Sa patrund in universul Marvel este pentru mine ca si cum as fi primita intr-o familie din care imi doream sa fac parte. In plus, Cea Antica e un personaj incredibil, irezistibil. Iar filmul te introduce intr-o lume noua a magiei si a dimensiunilor alternative. E despre mintea noastra si capacitatea noastra de a proiecta realitatea dupa propriile ganduri. E despre curbarea lucrurilor, dar nu despre distrugerea lor. Iar ceea ce imi place la nebunie la Marvel este ca echipele de productie cauta mereu sa experimenteze cu tehnologia”, spune actrita.


Actrita isi descrie personajul astfel: „Cea Antica are o privire fluida greu de explicat. Nu poti spune daca e tanara sau batrana, e pur si simplu fara varsta. Are cicatrici pe cap, ceea ce indica o viata foarte lunga, putere de supravietuire si o istorie plina de razboaie intense. Duritatea acestui detaliu e compensata de o prezenta tandra. E un personaj dual, pe de o parte iti poate servi o ceasca cu ceai, pe de alta e unul dintre cei mai duri razboinici.”


La polul opus, mai spune actrita, se afla Doctor Strange, care ajunge dintr-o intamplare in enclava Kamar-Taj, o lume moderna, mult peste puterea de pricepere a unui om dedicat stiintei si medicinei. Aici o cunoaste pe Cea Antica, care e o prezenta remarcabila inca de la prima interactiune: poarta haine ce aduc un pic cu vestimentatia din Egiptul antic, dar si cu robele calugarilor budisti. Un rol semnificativ la crearea costumelor Celei Antice l-a jucat designerul Haider Ackermann, in ale carui colectii a gasit echipa de productie inspiratie. „Look-ul Celei Antice e o combinatie de stiluri cu rezonanta istorica si prezenta moderna”, spune Tilda.


Distributia de exceptie este completata de: Mordo, ucenicul Celui Stravechi, care este interpretat de Chiwetel Ejiofor, si el un fan al benzilor desenate Marvel, cu care a crescut. Benedict Wong ii da viata lui Wong, paznicul vastei biblioteci pline de volume mistice din enclava Kamar-Taj unde salasluieste Cea Antica. In rolul raufacatorului Kaecilius apare Mads Mikkelsen, iar din distributie mai fac parte si Benjamin Bratt, in rolul lui Jonathan Pangborn, Michael Stuhlbarg ca Doctorul Nic West, si Scott Adkins ca fanul infocat al lui Kaecilius.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies