marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Elvis“, în fruntea box-office-ului nord american după primul weekend de lansare

La 45 de ani de la moartea sa, Regele Rock’n’Roll-ului continuă să fascineze și să transforme în aur orice lucru care îi spune povestea.

Elvis , în fruntea box-office-ului nord american după primul weekend de lansare
Este incredibil cum, din 1977 și până acum, Elvis Presley a reușit să rămână în topul artiștilor considerați mai valoroși post mortem decât în viață. Unii sunt atâta de fascinați de viața sa, încât nu sunt convinși nici măcar că a murit și continuă să creadă că acesta trăiește departe, pe o insulă pustie. Probabil, tot acolo unde „s-a dus“ și Michael Jackson, al doilea artist ca vânzări înregistrate și ca fascinație exercitată după moarte.

 
Ce-i drept, figura sa emblematică este ținută vie și de tot felul de povești, interviuri cu soția și fiica sa, Priscilla și, respectiv, Lisa Marie Presley, dar și de ecranizări pentru marele ecran. Iar cel mai recent film semnat de Baz Luhrmann, cunoscut pentru filme precum „Moulin Rouge“ şi „The Great Gatsby“, nu doar că ne-a făcut să ne reamintim de el, dar a creat o nouă „isterie“, „Elvis“ având  31 de milioane de dolari încasate doar în primul weekend de proiecție în SUA și Canada! 

 

Alegerea unui actor relativ necunoscut, Austin Butler, pentru a-l întruchipa pe Elvis Presley a fost un „pariu riscant”, însă filmul - din distribuţia căruia face parte şi Tom Hanks, în rolul impresarului abuziv al muzicianului, colonelul Tom Parker - a avut parte de aprecieri unanime atât din partea publicului, cât şi din partea criticilor de cinema. O răsplată onestă pentru cei doi ani în care protagonistul și-a studiat eroul în cel mai mic amănunt.

 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies