marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Zero Dark Thirty si Argo: marii castigatori la Gala Sindicatului Scenaristilor din America, ultimele premii importante inainte de Oscar

Zero Dark Thirty si Argo au fost marii castigatori la gala Sindicatului Scenaristilor din America, unde au fost recompensate pentru cel mai bun scenariu original, respectiv cel mai bun scenariu adaptat.

Zero Dark Thirty si Argo: marii castigatori la Gala Sindicatului Scenaristilor din America, ultimele premii importante inainte de Oscar

 

GALERIE FOTO Vezi imagini de la Gala Sindicatului Scenaristilor din America

 

Zero Dark Thirty a fost premiat pentru cel mai bun scenariu original. Mark Boal a ridicat trofeul, iar in discursul sau de multumire a laudat-o pe regizoarea Kathryn Bigelow, care a transformat acest film intr-un succes. "Kathryn, tu ai luat acest scenariu, l-ai facut sa prinda viata si ne-ai dus cu curaj si fara ezitare intr-o lume a adevarului". Zero Dark Thirty prezinta misiunea de urmarire si capturare a lui Osama bin Laden de catre CIA, care a durat 10 ani. La gala a fost prezenta si Jessica Chastain, actrita care i-a dat viata eroinei principale, Maya, femeia care a condus operatiunea de ucidere a lui bin Laden.


Argo si-a mai adaugat un premiu important in palmaresul sau deja impresionant, dupa ce a castigat la categoria "cel mai bun scenariu adaptat". Cu o saptamana inainte de gala de decernare a premiilor Oscar, lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, care era nominalizat si el la premiile WGA Awards, alaturi de filmele "Life of Pi", "Silver Linings Playbook" si "The Perks of Being a Wallflower", a inregistrat o noua infrangere. Lincoln va mai avea la dispozitie doar gala Oscar, unde a fost nominalizat la 12 categorii de premii, pentru a incerca sa cucereasca un trofeu. Insa "Argo" pare sa fie din ce in ce mai bine plasat in cursa pentru obtinerea Oscarului pentru cel mai bun film.

 

 


Pentru Argo, trofeul WGA i-a fost inmanat scenaristului Chris Terrio, care a reconstituit povestea adevarata a misiunii de salvare a diplomatilor americani din timpul Revolutiei iraniene, inspirandu-se dintr-un articol al agentului CIA aflat la originea acelei misiuni si dintr-un material de presa.

 

Chris Terrio                                                            Mark Boal

 

Prezentat in toamna anului 2012 ca mare favorit in sezonul premiilor hollywoodiene, "Lincoln" a fost nevoit sa se incline in fata lui "Argo" la toate galele importante din 2013, printre care Globurile de Aur, BAFTA, premiile decernate de Sindicatul actorilor americani si cele decernate de Sindicatul producatorilor americani. 

 

Jessica Chastain


Cel mai bun scenariu la sectiunea film documentar a revenit productiei "Searching for Sugar Man", iar premiile din domeniul televiziunii au fost castigate de serialele "Breaking Bad" (cel mai bun scenariu pentru un serial drama), "Louie" (cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie) si "Girls" (cel mai bun serial nou).

 

Premiile WGA cresc sansele filmelor aflate in cursa pentru Oscaruri, intrucat multi dintre membrii Sindicatului scenaristilor americani fac parte si din Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organizatia care va decerna premiile Oscar, la Los Angeles. Sezonul premiilor hollywoodiene se va incheia pe 24 februarie prin decernarea premiilor Oscar, la o zi dupa inmanarea premiilor Spirit Awards - trofeele cinema-ului independent - si Zmeura de Aur, care recompenseaza cele mai slabe filme si prestatii actoricesti din anul precedent.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies