marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 scene ridicole din filme horror moderne. Momentele care nu ar fi trebuit sa apara in cinematografe

Un film horror e de la sine inteles nerealistic, fie cu scene mult prea sangeroase, fie cu crime mult prea elaborate pentru un caz real, dar sunt momente cand pana si filmele horror ating un prag al ridiculului, cand chiar daca publicului ii sta inima in loc, scena tot atrage un numar ridicat de ochi dati peste cap si scepticism. Iata un top cu doar 10 astfel scene.

10 scene ridicole din filme horror moderne. Momentele care nu ar fi trebuit sa apara in cinematografe


1. Viermele Freddy - Freddy Vs. Jason (2003)
Regia: Ronny Yu
Distributia: Robert Englund, Ken Kirzinger, Kelly Rowland

Cei de la whatculture.com s-au abtinut cu greu sa nu rada cand au relatat aceasta scena, spun ei. In "Freddy vs. Jason", doi tineri sunt intr-un spital local in cautarea unui medicament care sa le stapaneasca visele pentru ca Freddy Krueger sa nu ajunga la ele. Freeburg, unul dintre cei doi, fumeaza cand usa de la camera in care se afla este deschisa si apare Freddy in forma unui vierme, care il "ademeneste" pe Freeburg cu fumul dintr-o pipa. Viermele se muta pe tavan, iar cand Freeburg il urmareste cu privirea, acesta se napusteste la gatul sau, posedandu-l pentru ca apoi sa il tranchilizeze pe Jason.


2. Decapitarea paramedicului - Halloween H20 (1998)
Regia: Steve Miner
Distributia: Jamie Lee Curtis, Josh Hartnett, Adam Arkin

Dupa ce Michael Myers se intoarce dupa 20 de ani pentru a-si ucide sora, pe Laurie Strode, cei doi incheie filmul intr-o confruntare. Laurie il injunghie de mai multe ori, facandu-l sa cada din balcon, aparent mort. Stiind cat de greu de ucis este Michael, Laurie ia un pistol, un topor si fura masina in care se afla corpul lui Michael. Acesta reuseste sa iasa din sacul in care este tinut, iar Laurie franeaza brusc, facandu-l sa iasa prin parbriz. Esueaza in incercarea de a conduce peste el, facand masina sa cada intr-o prapastie. Laurie reuseste sa se salveze, dar Michael ramane blocat intre masina si un copac, moment in care ea se apropie de el si intr-un gest prin care pare sa ceara iertare, Michael intinde mana dupa ea, insa Laurie foloseste toporul pentru a-l decapita.

Paradoxul vine abia cu aparitia urmatorului film (Halloween: Ressurection), in care aflam ca Michael atacase anterior un paramedic, ii distrusese corzile vocale si ii furase hainele, punandu-l pe acesta in masina. Sunt multe semne de intrebare ridicate, precum: daca era un paramedic, de ce a recurs la gestul de a ridica mana spre Laurie cerand iertare? Daca era un om normal, atunci de ce a supravietuit caderii masinii?


3. Moartea lui Tatum Railey - Scream (1996)
Regia: Wes Craven
Distributia: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Drew Barrymore

Seria "Scream" e cunoscuta pentru multele incercari de a crea crime cat mai inventive. Cand tanara Tatum se duce in garajul familiei, aceasta se gaseste fata in fata cu ucigasul Ghostface, care se napusteste asupra ei cu un cutit. Tatum incearca sa scape prin intrarea pentru pisica aflata pe usa garajului, dar ramane blocata, iar crimialul porneste usa din urma, zdrobind-o pe tanara. Criticii puncteaza astfel: spatiul de la usa pisicii era suficient de mare pentru ea sa treaca sau macar sa se duca inapoi; ar fi existat cu siguranta o siguranta a usii garajului si oricum forta usii nu pare suficienta cat sa o ucida; artificiile izbucnite la sistemul usii sunt mult prea mari pentru o defectiune.


4. Uciderea unui jucator de paintball - Jason Lives: Friday the 13th Part VI (1986)
Regia: Tom McLoughlin
Distributia: Thom Mathews, Jennifer Cooke, David Kagen

In aceasta scena, Jason Voorhees prinde un barbat pe care il loveste de un cap, moment in care este filmat copacul (al carei scoarta este cazuta de la impact), pe care a ramas imprimata o fata zambitoare.


5. Ritualul Voodoo - Child's Play (1988)
Regia: Tom Holland
Distributia: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent

Urmarit de politistii Mike si Jack si abandonat de aliatul sau Eddie Caputo, criminalul Charles Lee Ray incearca sa se refugieze intr-un magazin de jucarii, unde insa este ranit. Charles jura sa se razbune pe Mike si Eddie si initiaza un ritual voodoo in care isi transfera sufletul intr-o papusa. Politistul gaseste corpul lui Charles, dar papusa pare sa fi disparut.



6. Lupta de pe acoperis - Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)
Regia: Rob Hedden
Distributia: Jensen Daggett, Kane Hodder, Todd Caldecott

De aceasta data, Jason Voorhees se afla fata in fata cu tanarul boxer Julius, care reuseste sa-l impinga pe criminal pana pe marginea cladirii, dar cand nu mai are nevoie decat de o singura lovitura pentru a-l dobori pe Jason, Julius este brusc obosit. Provocat, Jason retaliaza cu o singura lovitura cu pumnul, in urma careia capul tanarului este aruncat de pe umerii sai si cade de pe cladire, intr-un cos de gunoi.



7. Cina lui Krendler - Hannibal (2001)
Regia: Ridley Scott
Distributia: Anthony Hopkins, Juliane Moore, Gary Oldman

Agenta Clarice Starling devine martora monstrozitatilor comise de Hannibal, care il hraneste pe asociatul lui Starling, Krendler, cu propriul sau creier. O scena greu de explicat si de digerat.



8. Freddy si Jason joaca pinball - Freddy Vs. Jason (2003)
Regia: Ronny Yu
Distributia: Robert Englund, Ken Kirzinger, Kelly Rowland

De data aceasta, scena vizata este lupta dintre cei doi criminali. Jason Voorhees nu are nici o sansa impotriva demonului viselor Freddy Kruger, care cu ajutorul puterilor sale telekinetice reuseste sa il loveasca pe Jason de ziduri si de tevi. Scena capata factorul ridicolului cand loviturile sunt insotite de zgomote ca de pinball, pe deasupra carora se adauga si exclamatia lui Freddy "Tilt!", o expresie utilizata pentru acelasi joc.



9. Antagonistii sunt dezvaluiti ca fiind copii - Them/Ils (2006)
Regia: David Moreau, Xavier Palud
Distributia: Olivia Bonamy, Michael Cohen, Adriana Mocca

Desi ar parea ca atunci cand cuplul protagonist descopera ca rau-voitorii din casa lor sunt copii, ar putea reactiona cu usurinta pentru a ameliora conflictul, acest lucru nu se intampla. In schimb, desi sunt dezvaluiti a fi doar un grup de copii, acestia reusesc sa terorieze cuplul si sa ii conduca la moarte.



10. Casa de ceara se topeste - House of Wax (2005)
Regia: Jaume Collet-Serra
Distributia: Chad Michael Murray, Paris Hilton, Elisha Cuthbert

Intr-un oras in care proprietarii ucid orice trecator si il transforma in figura de ceara, doi supravietuitori sfarsesc in a se lupta cu acesti criminali in muzeul de ceara al orasului. Aceasta cladire este dezvaluita la inceputul filmului a fi facuta in totalitate din ceara, ceea ce face ca publicul sa se intrebe cum de a rezistat in soare in tot acest timp. Apoi, cand un incendiu porneste in interiorul muzeului, cladirea incepe in sfarsit sa se topeasca, iar protagonistii reusesc sa scape sapand cu mainile goale in ceara topita. Cat de credibila e intamplarea? Mai deloc, afirma comentariile celor care au vazut filmul.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies