marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai dezamagitoare blockbustere din vara lui 2013: 5 pelicule care au inselat asteparile fanilor

Anul 2013 in lumea cinematografica a venit cu surprize placute, dar si cu dezamagiri. Lasand la o parte scandaluri precum cel iscat de alegerea lui Ben Affleck pentru rolul lui Batman, privirile sunt indreptate asupra unor filme deja lansate care insa nu au fost la inaltimea asteptarilor. In sezonul blockbusterelor, au existat si cateva mega productii care au dezamagit fie fanii, fie producatorii din cauza incasarilor slabe.

Cele mai dezamagitoare blockbustere din vara lui 2013: 5 pelicule care au inselat asteparile fanilor

 

1. Kick Ass 2
Regia: Jeff Wadlow
Distributia: Aaron-Taylor Johnson, Chloe Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey

 

Cu un buget de numai 28 de milioane de dolari, e greu ca filmul sa fie considerat un esec financiar, dat fiind ca a reusit sa stranga de 23 de milioane in box office in weekendul premierei, insa criticii de pretutindeni par sa se puna de acord asupra unui aspect: esenta filmului sta intr-o violenta demna de Quentin Tarantino, dar nejustificata si iesita din control in mainile lui Wadlow. Totodata, partea cea mai interesanta a filmului a fost interpretarea lui Chloe Moretz fata de Aaron-Taylor Johnson. Jim Carrey, care in acest film pare sa se indeparteze cu mult de comedia sa tipica, a refuzat sa promoveze "Kick-Ass 2", motivul fiind atacurile armate din Connecticut. "Din respect si bun-simt, nu mai pot promova un asemenea nivel de violenta", a declarat Carrey.

 

 

 

2. World War Z
Regia: Marc Forster
Distributia: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz

 

Desi a reusit sa stranga 502 de milioane de dolari in box office (devenind filmul cu cel mai mare castig al lui Pitt), publicitatea negativa care a inceput chiar inaintea lansarii a continuat, argumentand ca lungmetrajul prezinta multe lipsuri, printre care si efecte speciale slabe. Criticii sunt de parere ca singurul motiv al succesului comercial al acestui film horror PG-13 este popularitatea armatei de zombies si a romanului cu acelasi nume devenit bestseller. 

 

 

3. The Hangover III
Regia: Todd Phillips
Distributia: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Barth

 

Criticii de pe rottentomateos.com au fost multumiti doar in procent de 19%, in timp ce doar 46% din public au apreciat a treia parte din serie. Financiar, are cel mai mic castig dintre toate cele 3 filme (cu doar 350 de milioane de dolari din toata lumea) si, spun fanii, si-a pierdut din farmecul initial. Tonul abordat este mai serios in comparatie cu primul film, iar de aceasta data, nu exista o "mahmureala" precum anticipeaza titlul. 

 

 

4. Star Trek: Into Darkness
Regia: JJ Abrams, Alan J. Abrams
Distributia: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

 

Un film care a impartit publicul, "Star Trek: Into Darkness" a fost teoretic un succes: 452 de milioane de dolari in box office-ul mondial, si o apreciere de 87% din partea celor care l-au vazut, dar fanii Star Trek l-au votat cel mai dezamagitor din toate filmele din serie. Ca si film de actiune, spun criticii, este suficient de impresionant incat sa stranga admiratia privitorilor de unul singur, dar povestea este vizibil mai putin gandita decat in alte filme. "Au incercat sa reinventeze, dar si sa pastreze vechiul material," s-au plans cei de la Cinema Sight.

 

 

 

5. R.I.P.D
Regia: Robert Schwentke
Distributia: Jeff Bridges, Ryan Reynolds, Kevin Bacon, Mary-Louise Parker

 

Cu un castig global de 56 de milioane de dolari in comparatie cu un buget de 130 de milioane si cu un procent de 12% din partea criticilor, "R.I.P.D." pare un caz pierdut de la prima vedere. Nici Jeff Bridges nu a putut salva un film slab din punctul de vedere al povestii si al efectelor speciale, spun cei de la New York Times, in timp ce multi alti critici il compara cu seria "Men In Black".

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies