marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Captain America: The Winter Soldier: cum s-a antrenat romanul Sebastian Stan pentru scenele de lupta si cum a fost realizata cea mai spectaculoasa scena

Captain America: The Winter Soldier se anunta a fi unul dintre cele mai mari filme ale acestui an. Tinand cont ca producatorii de la Marvel au investit 170 de milioane de $, asteptarile sunt destul de mari la nivel de box-office. Filmul va avea o legatura si cu evenimentele din The Avengers si se anunta extrem de spectaculos.

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Captain America: The Winter Soldier: cum s-a antrenat romanul Sebastian Stan pentru scenele de lupta si cum a fost realizata cea mai spectaculoasa scena

 

 

Captain America: The Winter Soldier este partea a doua a productiei din 2011 cu Chris Evans. Filmul care se va lansa pe 4 aprilie 2014 va continua finalul productiei The Avengers care a facut in 2012 incasari de 1.4 miliarde de $. Daca povestea din primul film era plasata in timpul celui De Al Doilea Razboi Mondial, actiunea este plasata de aceasta data in prezent, in conexiune cu actiunea din The Avengers. Captain America ii are alaturi pe frumoasa Black Widow (Scarlett Johansson) si pe Nick Fury (Samuel L. Jackson) si incearca sa se adapteze la lumea noua in care se afla, dar si la pericolele iminente care ameninta sa o distruga. De curand, cei de la Marvel au anuntat ca va exista si un al treilea film de sine statator cu super eroul interpretat de Chris Evans. Filmul ajunge in Romania pe 4 aprilie 2014 si este adus in Romania de Forum Film.

 

 

 

12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Captain America: The Winter Soldier

 

1. Personajul The Winter Soldier, jucat de Sebastian Stan in film, a fost creat de Marvel pentru benzile desenate in 2005, de catre Ed Brubaker. Desi personajul Bucky Barnes exista anterior in benzile desenate cu Captain America, el a fost ucis in Al Doilea Razboi Mondial, dar a fost readus la viata ca personaj de Brubaker.

2. Chris Evans a invatat arte martiale mixte pentru “Captain America: The Winter Soldier”, iar in scenele de bataie din film va executa miscari de Parkour, Jiu Jitsu brazilian, karate si box. Creatorii filmului au considerat ca din moment ce personajul este adus in timpurile noastre, dobandeste si niste noi tehnici de lupta.


3. Prima scena filmata a fost scena centrala de bataie - The Elevator Fight. In scena apar Brock Rumlow / Crossbones, alaturi de inca 10 oameni, impotriva lui Captain America. Provocarea pentru regizor a fost sa ofere o coreografie speciala a scenei, tinand cont de spatiul limitat. Pentru ca Steve Rogers se afla in pozitie defensiva, cascadorii coordonatori l-au lasat pe Chris Evans sa isi foloseasca mainile  si picioarele pana cand isi poate face mai mult loc pentru a-si si folosi tehnicile avansate de lupta.

 

 

 


4. Sebastian Stan, actorul de origine romana, care il joaca pe eroul negativ Winter Soldier, a trecut si el prin antrenamente drastice. El a invatat tehnici de lupta si cum sa manuiasca diverse arme, iar intre scene continua antremanentul pe platouri, dar se ajuta de un cutit fals.


5. In benzile desenate Captain America: The Winter Soldier, Captain America are parte de un nou costum, stilizat si mai modern. Pentru ca se afla in misiuni speciale, creatorii filmului au renuntat la tinta de pe pieptul costumului, pentru a nu atrage atentia. Astfel, noul costum este mai fluid, are o textura diferita si o componenta de kevlar, care sa-l protejeze pe Captain America si sa aiba si functie de uniforma militara.

 

 

 


6. Anthony Mackie, care il joaca pe Falcon, a avut o munca foarte grea si in majoritatea scenelor a stat legat de fire. A avut cascadorii spectaculoase de la 21 metri inaltime, insa spre bucuria tuturor, nu au existat incidente, intrucat Mackie este foarte atletic si a reusit sa faca toata cascadoriile fara nici un pericol.
 

7. In film apare si lupatorul Georges St-Pierre, fost campion UFC (Ultimate Fighting Championship), in rolul unui mercenar francez. Pentru realizatorii filmului, a fost una dintre cele mai mari bucurii sa colaboreze cu luptatorul experimentat, si la fel de bucuros a fost St-Pierre, care isi face debutul pe marile ecrane intr-unul dintre cele mai mari filme ale anului.


 

 

 

8. Filmarile au avut loc in mare parte in Washington D.C., iar personajele centrale - Steve Rogers, Black Widow si Falcon apar in unele dintre cele mai cunoscute locuri, incarcate cu semnatate istorica, precum The Jefferson Memorial, Capitoliul, Lincoln Memorial sau Podul Theodore Roosevelt, care a fost inchis pentru prima data special pentru productia unui blockbuster.

9. Sute de fani s-au strans la filmarile de pe strazile din Washington. Multi erau copii imbracati in diverse costume din Captain America. Chris Evans a alocat timp dupa incheierea scenelor pentru a face poze cu fiecare dintre fani si a descris ca fiind cea mai tare experienta pe care a trait-o de cand a acceptat colaborarea cu Marvel.

 


10. In al doilea film, il vom vedea pe Captain America folosind mai des celebrul sau scut, care a fost si el modificat si modernizat. Daca pana acum era folosit ca mijloc de aparare, de aceasta data super eroul isi va folosi scutul drept arma.

11. Pe langa pregatirea fizica, ce a durat 5 luni, Sebastian Stan a investit timp si intr-o documentare riguroasa: "M-am pus la punct cu istoria Razboiului Rece si in special m-am documentat despre actiunile KGB. Am urmarit diverse filme despre spionaj, documentare despre acea perioada si despre spalarea creierului".


12. Nikolaj Coster-Waldau, Kevin Durand si Josh Holloway au dat probe pentru rolul Brock Rumlow/Crossbones. In final, cel care a obinut rolul este Frank Grillo.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies