marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years A Slave a castigat marele trofeu la Festivalul de Film de la Toronto. Cum schimba regulile la Hollywood si cat de mult i-au crescut sansele la Oscar productiei lui Steve McQueen  

12 Years A Slave a castigat prestigiosul trofeu de la Festivalul de Film de la Toronto, urmand acelasi traseu ca Slumdog Millionaire, filmul care in 2009 a castigat statueta la Oscar.

12 Years A Slave a castigat marele trofeu la Festivalul de Film de la Toronto. Cum schimba regulile la Hollywood si cat de mult i-au crescut sansele la Oscar productiei lui Steve McQueen

Considerat una dintre productiile favorite pentru cursa de Oscar, 12 Years A Slave si-a consolidat statutul si la Toronto, unde a castigat premiul cel mare.


Distinctia este cu atat mai importanta, cu cat in ultimii ani, productii castigatoare la Toronto au trimufat si la Oscar, printre acestea numarandu-se American Beauty, Slumdog Millionaire, The King's Speech.


Philomena si Prisoners au ocupat urmatoarele doua locuri, avand acelasi statut precum Argo si Silver Linings Playbook la editia de anul trecut.

 


"La un festival la care sunt proiectate atat de multe filme bune, nu pot sa fiu decat incantat ca primesc acest premiu. Le sunt recunoscator tuturor care au lucrat la acest proiect si apreciez munca titanica pe care au depus-o", a declarat regizorul Steve McQueen.


Daca va continua in acest ritm, Steve McQueen, nascut in Londra, dar care acum locuieste in Olanda, ar putea deveni primul regizor de culoare care ar castiga premiul Oscar atat pentru cel mai bun film, cat si pentru cel mai bun regizor.

 


12 Years A Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.

 


Filmul are o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor,  Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal.


12 Years A Slave va aparea pe marile ecrane din SUA pe 17 octombrie 2013.


 
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies