marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years a Slave, castigatorul premiului Oscar in acest an, in mijlocul unui scandal: controversele care au patat imaginea celui mai impresionant film al anului

Dupa ce 12 Years a Slave a castigat trofeul Oscar pentru cel mai bun film al anului, intre Steve McQueem si John Ridley a aparut o neintelegere cu privire la cel care a fost creditat ca scenarist.

12 Years a Slave, castigatorul premiului Oscar in acest an, in mijlocul unui scandal: controversele care au patat imaginea celui mai impresionant film al anului

Conflictul a inceput inainte de gala de decernare a premiilor Oscar, insa cei doi au pastrat totul departe de ochii presei pentru a nu afecta campania de promovare a filmului. Ridley a refuzat cererea lui McQueen de a oferi credit comun pentru scenariu, iar in discursul pe care l-a tinut atunci cand a primit Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, acesta nu i-a multumit si regizorului si a trecut indiferent pe langa acesta cand a coborat de pe scena.


Acelasi lucru s-a intamplat atunci cand intreaga echipa de productie a primit Oscarul pentru Best Picture, ocazie cu care McQueen a tinut un speech in care nu a facut nici o mentiune despre scenarist. Desi a pierdut trofeul pentru cel mai bun regizor in fata lui Alfonso Cuaron, el a fost unul dintre cei cinci producatori, alaturi de Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner si Anthony Katagas, care au castigat Oscarul cu 12 Years a Slave.

 

 

Se pare ca conflictul dintre McQueen si Ridley a pornit de mai mult timp, situatia ajungand sa fie atat de tensionata incat regizorul le-ar fi interzis oamenilor sa vorbeasca despre Ridley si a insistat ca scenograful sa stea la mese diferite la evenimentele oficiale.


Potrivit presei din Statele Unite, Steve McQueen ar fi facut un gest destul de necivilizat la gala de decernare a premiilor BAFTA, atunci cand i-ar fi luat suvenirurile sotiei lui Ridley si ar fi lasat-o pe aceasta plangand.


12 Years a Slave a fost desemnat castigator la BAFTA, iar McQueen a omis sa-i multumeasca lui Ridley in timpul discursului pe care l-a tinut, lucru care s-ar fi intamplat si la Globurile de Aur daca un alt producatori nu i-ar fi soptit la ureche sa aminteasca de munca lui Ridley.


12 Years a Slave a scris istorie la Premiile Oscar 2014, devenind primul film regizat de un cineast de culoare recompensat cu acest trofeu. Steve McQueen a castigat Oscarul in calitate de producator, alaturi de Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner si Anthony Katagas.

 

 

12 Years a Slave este un film bazat pe memoriile care au expus publicului american din secolul 19 mecanismele sclavagismului, o poveste fascinanta si emotionanta a omului de familie new-yorkez Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), despre rapirea sa neasteptata, vremurile grele traite pe plantatiile de sclavi din Louisiana... si despre incercarea sa neistovita de a se intoarce acasa la familia lui.


Povestea reala a lui Northup, omul care isi pierde libertatea, este presarata de momente transcendentale de frumusete, bunatate si amintiri ale legaturilor interumane. Un muzician si mester realizat, cu sotie si copii in Saratoga Springs, statul New York, Northup se gaseste intr-o situatie cutremuratoare: drogat, cu documentele furate, incatusat si vandut unui comerciant de sclavi nemilos pe nume Freeman (Paul Giamatti). Este transportat in Louisiana, unde soarta sa e la mana unor proprietari de plantatie precum William Ford (Benedict Cumberbatch) si Edwin Epps (Michael Fassbender), care il schimba pe Solomon in feluri diferite.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies