marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years a Slave, premiat de New York Film Critics Online cu trofeul pentru cel mai bun film al anului

Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2013, duminica, din partea New York Film Critics Online.

12 Years a Slave, premiat de New York Film Critics Online cu trofeul pentru cel mai bun film al anului


Membrii asociatiei New York Film Critics Online - care nu trebuie confundata cu New York Film Critics Circle, o alta organizatie de critici, care a oferit titlul de cel mai bun film al anului lungmetrajului "American Hustle", saptamana trecuta - i-au premiat pe Chiwetel Ejiofor la categoria "cel mai bun actor" si pe Lupita Nyong'o la categoria "cea mai buna actrita in rol secundar", informeazavariety.com.


Intr-un an cinematografic fara un favorit cert pentru sezonul Oscarurilor, New York Film Critics Online a premiat filme recompensate deja saptamana trecuta ("American Hustle", "Her", "Inside Llewyn Davis"), dar si cateva pelicule despre care s-a vorbit destul de mult, fara a fi insa premiate la galele recente.


Premiul pentru intreaga distributie a revenit filmului "American Hustle", iar cineastul Alfonso Cuaron, regizorul filmului "Gravity", a fost desemnat cel mai bun regizor al anului.


Chiwetel Ejiofor a fost desemnat cel mai bun actor, gratie rolului din pelicula ""12 Years a Slave", iar Cate Blanchett a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal, pentru "Blue Jasmine".

 


La categoria "cel mai bun scenariu" s-a impus Spike Jonze ("Her").

Lupita Nyong'o a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar pentru evolutia ei din "12 Years a Slave", iar cel mai bun actor in rol secundar a fost ales Jared Leto pentru prestatia sa din filmul "Dallas Buyers Club".

Lungmetrajul "La vie d'Adèle" a fost desemnat cel mai bun film strain, pelicula "The Wind Rises" s-a impus la categoria "cel mai bun film de animatie", iar "The Act of Killing" a fost desemnat "cel mai bun documentar".

Adèle Exarchopoulos s-a impus la categoria "cel mai bun debut", gratie rolului din filmul francez "La vie d'Adèle", iar premiul "cel mai bun regizor debutant" a revenit cineastului Ryan Coogler, autorul filmului "Fruitvale Station".


Premiul pentru cea mai buna imagine a revenit peliculei "Gravity", iar pelicula "Inside Llewyn Davis" s-a impus la categoria "muzica de film sau coloana sonora".


Totodata, membrii asociatiei New York Film Critics Online au alcatuit Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013: "12 Years a Slave", "Before Midnight", "La vie d'Adèle", "Dallas Buyers Club", "Gravity", "Her", "Inside Llewyn Davis", "Nebraska", "Philomena", "Prisoners" si "The Wolf of Wall Street".

Premiile decernate de asociatiile de critici si de alte jurii din industria cinematografica americana influenteaza adeseori alegerile facute de membrii Academiei de film americane, care selecteaza peliculele, actorii si producatorii ce vor fi nominalizati la Oscar.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies