marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

14 filme care merita relansate in 3D: de la Alien la Matrix

Odata cu valul de la Hollywood de a relansa filme in varianta 3D, de la Titanic 3D pana la Jurrassic Park 3D care va avea premiera pe 5 aprilie 2013 in SUA, cinefilii  au inceput sa se gandeasca la alte filme pe care le-ar dori relansate in acest format. Desi o asemenea initiativa ii supara pe multi, considerand ca studiourile vor doar sa obtina mai multi bani de pe seama filmelor, tehnica 3D poate fi o unealta foarte buna si care schimba complet experienta vizionarii. Iata 14 filme care merita relansate in format 3D.

14 filme care merita relansate in 3D: de la Alien la Matrix


1. Edward Scissorhands (199
0)
Regie: Tim Burton
Distributie: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest

Burton a demonstrat ca stie sa manuiasca 3D-ul cu Alice in Wonderland,  pe care fanii l-au iubit, chiar daca o parte din critici nu s-au dat in vant dupa el. Burton are alte filme fantastice care ar merita vizionate in 3D, precum Sleepy Hollow sau Charlie and the Chocolate Factory. Edward Scissorhands este insa cel mai bun film pentru asa ceva. Basmul modern al lui Burton este considerat  capodopera acestuia. Si in plus, cine nu ar vrea sa vada creatiile lui Edward in 3D?

 

 

 

 

2. Inception (2010)
Regie: Christopher Nolan
Distributie:  Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Nu exista indoiala ca relansarea in format 3D a filmului regizat de Christopher Nolan ar fi un succes din toate punctele de vedere. Regizorul este insa destul de sceptic cand vine vorba despre tehnologia moderna. Initial, a luat in considerare aceasta optiune, dar aceasta tehnica i s-a parut destul de restrictiva, a incercat apoi in post-productie sa adapteze filmul, insa din lipsa de timp a renuntat. Inception are elemente vizuale extraordinare cu o textura si o profunzime ce ar iesi si mai mult in evidenta in acest format.


 

 

 


3. Dances With Wolves (1990)

Regie: Kevin Costner
Distributie: Kevin Costner, Mary McDonnell, Graham Greene

Un motiv pentru care filmul lui Kevin Costner ar merita transpus in dimensiune tridimensional sunt scenele cu acele spatii largi si cu toate elementele ce alcatuiesc, spre exemplu, scena vanatului bivolului. Functia cea mai importanta a 3D-ului este legata de mediul inconjurator care formeaza o lume ce acapareaza toate simturile. Si cum filmul ne transporta intr-un alt timp si spatiu, varianta 3D suna excelent.

 

 

4. Dark City (1998)
Regie: Alex Proyas
Distributie: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly

Combinatia naucitoare aleasa de regizorul Alex Proyas intre elementele science-fiction si cele noir creeaza un exemplu glorios al construirii lumii in Dark City. Aceasta lume imaginara dezolanta este perfecta pentru un mediu 3D. Poate ca producatorii vor lua in calcul o relansare la a 15-a aniversare de la premiera filmului.

 

 


5. Amélie  (2001)
Regie: Jean Pierre Jeunet
Distributie: Audrey Tatou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Pentru ca exista foarte putini regizori contemporani care folosesc perspectiva si dimensiunea intr-un mod atat de creativ ca Jean Pierre Jeunet, Amelie ar merita relansat in 3D. Astfel, oricare dintre filmele sale ar putea deveni 3D, dar acest format s-ar potrivi de minune comediei romantice Amélie pentru scenele pline de viata si pentru lumea plina de fantezie in care ne transpune. Anul acesta Baz Luhrmann ne va arata daca tehnologia 3D este gata sa imbratiseze orice gen de film de la comedie, drama si pana la horror in super productie The Great Gatsby, cu Leonardo DiCaprio.

 

6. Hero (2002)
Regie: Zhang Yimou
Distributie: Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung

Criticii se intreaba daca nu ar fi un sacrilegiu sa transforme unul dintre cele mai bune filme in format 3D. Insa drama cu arte martiale a lui Zhang Yimou are toate ingredientele pentru a fi la fel de placut si in format 3D. 3D-ul va adauga mai multa emotie sau va adauga mai multa putere scenelor deja impresionante de lupta?

 

 


 


7. The Incredibles (2004)
Regie: Brad Bird
Distributie: Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter

Pixar deja a cheluit foarte multi bani pentru post-convertirea unor titluri mai vechi, asa ca The Incredibiles are si el sanse sa revina in cinematografe, dar in format 3D. Din punct de vedere tehnic, convertirea unui film animat este mult mai simpla. Bird a spus in repetate randuri ca ar face o continuare a filmului doar daca are o idee grozava, pentru ca nu vrea sa o faca doar din motive financiare.
 



8. The Matrix (1999)

Regie: Andy si Lana Wachowski
Distributie: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

The Matrix nu are nevoie de prea multe cuvinte. Oricine ar auzi de acest film, s-ar gandi automat la o conversie 3D. Filmul a redefinit modul in care gandim efectele vizuale in 1999 si probabil ar face-o din nou daca ar fi in format 3D.
 

 



9. Minority Report (2002)

Regie: Steven Spielberg
Distributie: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Dintre toate filmele lui Spielberg, cel care ar uimi cel mai mult in 3D ar fi thriller-ul sci-fi Minority Report. Pana in ziua de azi, efectele vizuale sunt pur si simplu uluitoare si au fost puse in asa multe straturi incat 3D-ul ar fi cu atat mai impresionant.
 



10. Moulin Rouge! (2001)

Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

Daca vreun musical ar trebui sa testeze varianta 3D, acesta ar fi Moulin Rouge. La fel ca Jeunet, Luhrmann a regizat parca toata viata pentru 3D si promite sa faca senzatie cu noul The Great Gatsby, tot in 3D.  Spectacolul pus in scena in Mouling Rouge ar merita readus in atentia cinefililor, de aceasta data in 3D.
 



11. Terminator 2: Judgement Day
Regie: James Cameron
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

 

Relansarea lui Terminator 2 in 3D ar fi o adevarata provocare pentru James Cameron datorita tehnicii sale originale de filmare. Design-ul in schimbare continua a personajului a fost folosit pentru a-i permite sa intre prin pereti si sa se transforme intr-o varietate de obiecte. Iar asta ar fi o realizare excelenta in 3D. In plus, visele apocaliptice ale lui Sarah Connor ar avea un impact si mai mare asupra spectatorilor pe un ecran mai mare.

 

12. John Carpenter's The Thing (1982)
Regie: John Carpenter
Distributie: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David

Carpenter a reusit sa inspaimante generatii intregi cu The Thing, care ii face pe spectatori sa se simta chiar in mijlocul actiunii iar formatul 3D este inca o oportunitate de a resimti frica la un nivel mult mai intens. Parte din farmecul filmului o constituie re-constientizarea ca personajele sunt doar pe ecran.  Anul trecut, s-a lansat un remake, insa n-a fost in 3D si nici nu s-a ridicat la inaltimea filmului original.

 



13&14. Blade Runner (1982) & Alien (1979)
Regie: Ridley Scott
Distributie: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young // Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Ridley Scott a sugerat faptul ca Blade Runner ar putea fi in stadiul de convertire, asa ca ar fi minunat daca s-ar intampla asta  si cu  Alien. Dupa ce a produs Prometheus, regizorul a comentat: "Nu voi mai lucra niciodata fara 3D, nici macar pentru scenele de dialog scurte". Ambele filme au o atmosfera specifica iar aceasta le pozitioneaza ca fiind cele mai bune filme science-fiction din toate timpurile. O relansare in format 3D a macar unui film din aceste doua ar fi foarte bine primita. Pana atunci fanii se pot bucurat de Prometheus 2 in 2014 sau de Blade Runner 2, care este inca in faza de proiect.

 


 



Modifică setările cookies