marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

15 filme pe care mori de nerabdare sa le vezi la cinema in urmatoarele 6 luni

Vara e pe sfarsite si odata cu ea se inchide perioada blockbusterelor americane. Asta nu inseamna ca filmele finalului de an nu au pretentii la fel de mari in box office si mai ales la premii. Din luna septembrie incep sa intre in cinematografe si filmele cu pretentii la Oscar. Desi cateva dintre filmele foarte asteptate de cinefili nu au inca o data de lansare fixa in Romania, speram ca ele sa fie aduse pana la gala Oscarurilor din 2013. 15 filme pe care nu ai voie sa le ratezi in urmatoarele luni la cinema.

1. Lawless
Data: 7 septembrie
Regie: John Hillcoat
Distributie: Tom Hardy, Shia LaBeouf,  Guy Pearce

Pe lista filmelor cu pretentii la Oscar in 2013 intra si Lawless. In regia lui John Hillcoat, filmul In afara legii / Lawless are la baza povestea adevarata a faimosilor raufacatori Bondurant - trei frati care fac contrabanda cu bauturi alcoolice si care isi incearca norocul la visul american in statul Virginia, in era Prohibitiei. O poveste fascinanta despre crima si coruptie, loialitate si iubire, brutalitate si tandrete, In afara legii / Lawless vine sa completeze panoplia filmelor cu gangsteri.

2.Skyfall
Data: 26 octombrie 2012
Distributie: Daniel Craig, Judi Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes
Regie: Sam Mendes

Amanat timp de cativa ani din cauza problemelor financiare care au tulburat apele in interiorul studiourilor MGM - noul film al francizei James Bond are de spalat foarte multe pacate realizate de Quantum of Solace. Anteriorul film lansat in 2008 a fost o dezamagire uriasa pentru fani si a fost criticat pana si de starul francizei - Daniel Craig.

3. Killing Them Softly
Data:
9 noiembrie
Regie: Andrew Dominik
Distributie:Brad Pitt, Ray Liotta, Richard Jenkins


"America's not a country, it's a business/ America nu e o tara, e o afacere!" Brad Pitt ne invata cum se fac afaceri in America din postura de asasin cu sange rece. Regizorul Andrew Dominik, cel care a regizat "The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford" si "Chopper", a adaptat pentru ecran romanul lui George V. Higgins, Cogan's Trade si ni-l readuce ca protagonist pe Brad Pitt (Fight Club, Inglorius Basterds, Moneyball) in acest nou thriller cu gansteri. Productia contine multe scene sangeroase iar unele voci au plasat-o si in cursa pentru Oscaruri in 2013.

4. Argo
Data: 9 noiembrie
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Regie: Ben Affleck

Ben Affleck face o treaba excelenta in postura de regizor. Ultimele doua filme, Gone Baby Gone si The Town, s-au dovedit a fi niste thrillere minutios lucrate, eficiente si cu o amprenta personala sesizabila. Cu Ben Affleck in frunte ca regizor si actor si cu George Clooney ca producator, “Argo” se bazeaza pe criza ostaticilor americani din Iran din 1979-1980 si este vazut de presa de profil americana ca o productie ce viseaza la Oscarurile din 2013.

5. Cloud Atlas
Data: 23 noiembrie 2012
Distributie: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant
Regie: Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski

Un proiect ambitios, cu o poveste complexa ce se intinde pe sute de ani si e compusa din 6 povestiri diferite care sunt legate cumva. Distributia e mareata: Tom Hanks, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Halle Berry, Jim Sturgess, Hugh Grant, Jim Broadbent, Ben Whishaw, James D'Arcy.

6. Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II
Data: 16 noiembrie 2012
Distributie:Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Regie:Bill Condon


Al cincilea si totodata ultimul film din seria Twilight se pregateste de un final cu ceva urme de scandal dupa despartirea dintre eroii francizei Kristen Stewart si Robert Pattinson. Al patrulea film din franciza, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I", a avut premiera oficiala in Statele Unite ale Americii pe 14 noiembrie 2011 si a obtinut incasari de 657 de milioane de dolari. Primele trei lungmetraje din franciza de succes "Twilight" - "Amurg", de Catherine Hardwicke, "Saga Amurg: Luna Noua", in regia lui Chris Weitz, si "Saga Amurg: Eclipsa", de David Slade - au obtinut impreuna incasari de 1,8 miliarde de dolari.

7. The Hobbit: An Unexpected Journey
Data:14 decembrie
Distributie: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Regie: Peter Jackson

Filmul este debutul unei noi trilogii pentru neo-zeelandezul Peter Jackson care se intoarce in universul din Lord of The Rings pentru a ne povesti primele aventuri ale hobbitului Bilbo Baggins. Trilogia "Stapanul Inelelor" (2001-2003) a adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fara vanzarile de DVD-uri, si a obtinut 17 premii Oscar. Expertii considera ca cele trei filme bazate pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemanator marcat de succes.

8.Les Miserables
Data: 21 decembrie
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Tom Hooper ataca din nou Oscarurile, de aceasta data cu un musical cu buget impresionant si cu o distributie pe masura: Anne Hathaway (Fantine); Amanda Seyfried (Cosette); Hugh Jackman (Jean Valjean); Russell Crowe (Inspector Javert); Sacha Baron Cohen (Monsieur Thénardier) si Helena Bonham Carter (Madame Thénardier). Povestea de eroism pe fundalul Revolutiei franceze din romanul lui Victor Hugo a fost ani la rand o senzatie pe Broadway iar cantecele au devenit celebre in toata lumea.

9. Life of Pi
Data: 21 decembrie
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan , Adil Hussain
Regie: Ang Lee

La 12 de ani de cand pelicula sa Crouching Tiger, Hidden Dragon a luat 4 Oscaruri, regizorul Ang Lee ( cel care a luat premiul Oscar pentru cea mai buna regie cu filmul Brokeback Mountain) promite cu cu Life of Pi o productie ambitioasa precum cartea scrisa de Yann Martel. Filmul urmareste aventurile unui tanar prins alaturi de o zebra, o hiena, un urangutan si un imens tigru bengalez pe o barca de salvare, fiecare luptand pentru a-si salva propria viata.

10. Lincoln
Data:11 ianuarie 2013.
Distributie:Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones
Regie: Steven Spierlberg

In acest an, Steven Spielberg a ratat nominalizari la Oscar pentru regiile de la The Adventures of Tintin si War Horse, insa soarta se poate schimba in 2013 cu drama biografica despre mult iubitul presedinte american Abraham Lincoln.

11. Django Unchained
Data: 18 ianuarie 2013
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Don Johnson, Leonardo DiCaprio

Christopher Waltz  joaca rolul unui dentist german care plateste un sclav negru (Jamie Foxx) sa vaneze albi in America scalavagista. Cu Inglourious Basterds, Tarantino ne-a arata ca in mainile sale pana si nazistii pot ajunge subiectul unei fantezii geniale. Sa vedem ce reuseste cu Django Unchained.

12. Anna Karenina
Data: 25 ianuarie 2013
Regie: Joe Wright
Distributie:Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson

Distributie solida, ecranizare dupa roman clasic, regizor apreciat si scenarist cu Oscar in colectie (Tom Stoppard -Shakespeare in love)Keira Knightley se intoarce in timp in Rusia secolului al 19-lea si intra in pielea Annei incercand sa ne convinga de performantele ei actoricesti. Alaturi de ea - Jude Law, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Aaron Johnson, Emily Watson si Olivia Williams.

13. Zero Dark Thirty
Data: Nu are inca o data de lansare
Regie:Kathryn Bigelow
Distributie: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton

Kathryn Bigelow se intoarce pe campul de lupta dupa ce a revolutionat filmele de razboi cu The Hurt Locker, premiat cu Oscar in 2010. Poate insa sa loveasca si a doua oara? Zero Dark Thirty urmareste evenimentele desfasurate pe parcursul celor 10 ani, de la atacurile teroriste din 11 septembrie asupra World Trade Center si Pentagon, si pana la capturarea si uciderea celui mai periculos terorist din lume, Osama Bin Laden.

14. The Master
Data: Nu are inca o data de lansare
Regie: Paul Thomas Anderson
Distributie: hilip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams


Ultima data cand Paul Thomas Anderson a fost in spatele camerelor de filmat a realizat  “There Will Be Blood,” numit de criticii revistelor de film americane cel mai bun film al deceniului. Noul sau film are in centru relatia dintre un om carismatic, dar controversat, care a pus temeliile unui cult puternic in America cu cel care i-a devenit mana dreapta. Filmul ajunge in aceasta toamna la doua festivaluri importante: cel de la Venetia si cel de la Toronto.

15. Moonrise Kingdom
Data: Nu are inca o data de lansare
Regie:Wes Anderson
Distributie: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton


Filmul care a deschis editia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes i-a cucerit pe critici dar si pe spectatori. Pelicula regizata de Anderson a strans 30 de milioane de dolari, un succes avand in vedere ca filmul a intrat in foarte putine cinematografe. Filmul este o comedie despre doi tineri indragostiti din 1960 care fug din comunitatea lor din New England si tot orasul se mobilizeaza pentru a-i gasi.



 


Modifică setările cookies