marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

160 de milioane de oameni au votat: cele mai populare 10 filme din 2013, conform utilizatorilor IMDb

Spre final de an, marile publicatiii publica topurile anului - cele mai bune filme sau cele mai slabe productii. Insa, a venit si randul fanilor sa isi exprime parerea. Utilizatorii celebrului site IMDb, care are in medie 160 de milioane de vizitatori pe luna au ales topul celor mai populare 10 filme din 2013, pe baza numarului de voturi. Asa cum era de asteptat, lista este diferita fata de cea a criticilor fiind incluse foarte multe blockbustere. In randul fanilor, filmul anului este Man of Steel, povestea spectaculoasa a lui Superman.

160 de milioane de oameni au votat: cele mai populare 10 filme din 2013, conform utilizatorilor IMDb

 

1. Man of Steel
Regizor: Zack Snyder
Distributie: Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Michael Shannon

 

Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill) este un tanar jurnalist care se simte singuratic din cauza puterilor sale extraordinare. Transportat pe Pamant cu ani un urma de pe o planeta extraterestra superioara Krypton, Clark se lupta sa raspunda la intrebarea suprema <Cine sunt eu?>. Crescut de parintii adoptivi Martha (Diane Lane) si Jonathan Kent (Kevin Costner) Clark descopera ca puterile sale speciale il fac sa ia decizii dificile. Clark trebuie sa ajunga eroul cunoscut drept Superman nu doar pentru a straluci ca ultima speranta a omenirii, ci si pentru a-i proteja pe cei dragi. 

 

 

2. Iron Man 3
Regizor: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr, Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle

Iron Man 3  aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna. Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas. Incoltit din toate directiile, Stark este obligat sa supravietuiasca de unul singur si sa se bazeze pe inventivitatea si instinctele sale pentru a-i proteja pe cei dragi. In drumul sau, Stark descopera raspunsul la intrebarea care il bantuie in secret de multa vreme: omul face costumul sau costumul il face pe om.

 

 

 

 

3. The Hunger Games: Catching Fire
Regizor: Francis Lawrence
Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman

 

 

In a doua parte a trilogiei adaptata dupa cartile scrise de Suzanne Collins, Katniss Everdeen se intoarce in Districtul 12 si asteapta ca viata ei sa revina la normal. Au trecut doar cateva luni de la evenimentele din primul film si absenta lui Gale, relatia greoaie cu Peeta si vizita surprinzatoare a presedintelui Snow o dau peste cap. In Turul Invingatorilor pe care trebuie sa-l faca cu Peeta, afla ca anumite districte s-au rasculat si ca ea trebuie sa-si arate adevarata dragoste fata de Peeta ca sa tempereze districtele.

 

 

4. World War Z
Regizor: Marc Forster
Distributie: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale

Regizat de Marc Forster filmul spune povestea unui angajat al Organizatiei Natiunilor Unite, interpretat de Pitt, care calatoreste in toata lumea incercand sa opreasca invazia de zombies care distruge omenirea. Scenariul a fost scris de Matthew Michael Carnahan, avand la baza romanul "World War Z: An Oral History of the Zombie War" scris de Max Brooks. Povestea este prezentata in forma unor marturii adunate de un cercetator, care incearca sa gaseasca leacul acestei pandemii care a ucis mare parte din populatia globului.

 

 

 

5. Fast&Furious 6
Regizor: Justin Lin
Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez

 

De la jaful din Rio unde au lovit serios imperiul unui rege al drogurilor si au adus 100 de milioane de dolari echipajului, Dom (Vin Diesel) si Brian (Paul Walker), s-au despartit si au colindat lumea. Faptul ca nu se pot reintoarce acasa si ca traiesc mereu fugind de bratul legii a facut ca vietile lor sa fie incomplete. Intre timp, Hobbs (Dwayne Johnson) a dat de urma unei organizatii de mercenari extrem de duri si de bine pregatiti a carei retea se intinde pe teritoriul a 12 tari si a carui lider (Luke Evans) are ca mana dreapta o pe persoana pe care Dom o iubea, dar pe care o credea moarta: Letty (Michelle Rodriguez).

Singura cale de a distruge organizatia este sa o infrunte in strada. Asa ca Hobbs il roaga pe Dom sa isi reuneasca echipa in Londra. Rasplata? Anularea pedepselor pentru intreaga echipa si posibilitatea de se intoarce acasa si de a-si reintregi familiile.

6. Star Trek Into Darkness
Regizor: J.J.Abrams
Distributie: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch

 

 

Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau.

 

7. Now You See Me
Regizor: Louis Leterrier
Distributie: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo, Woody Harrelson

 

Now You See Me este un thriller regizat de Louis Leterrier si ne spune povestea unei echipe de iluzionisti care reusesc sa jefuiasca o banca si sa rasplateasca audienta cu banii. Povestea implica un grup de magicieni (The Four Horsemen) condusi de Atlas (Eissenberg) care in cadrul unor spectacole de magie hi-tech jefuiesc o banca de pe alt continent si un afacerist corupt intr-o singura seara, oferind banii audientei. Normal ca FBI-ul intra pe fir imediat pentru ca jafurile chiar s-au intamplat in realitate dar nimeni nu intelege cum.

 

 

 

 

 

8. This Is The End
Regizor: Even Goldberg, Seth Rogen
Distributie: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel

Comedia This Is The End urmareste sase prieteni blocati intr-o casa, dupa ce o serie de catastrofe devasteaza Los Angeles-ul. Pe masura ce fortele naturii se dezlantuie afara, proviziile se termina si claustrofobia se instaleaza, iar prietenia lor incepe sa se clatine. Asa ca vor fi siliti sa iasa afara, infruntandu-si soarta si descoperind adevaratul sens al prieteniei si al mantuirii.

 

 

 

9. Thor: The Dark World
Regizor: Alan Taylor
Distributie: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard

Thor: The Dark World continua aventurile lui Thor, marele razbunator, intr-o batalie epica in care trebuie sa salveze Pamantul si cele 9 regate din Asgard de pericolul unui dusman misterios care vrea sa cucereasca singur Universul. Dupa bataliile din Thor si The Avengers, Zeul Tunetului trebuie sa asigure ordinea in cosmos insa Malekith vrea sa se razbune si sa aduca intunericul peste Univers. Fortat sa infrunte un inamic in fata caruia Odin si cei din Asgard raman neputinciosi, Thor se va imbarca in cea mai periculoasa calatorie a sa, care il va reuni cu Jane Foster, insa acesta va fi nevoit sa sacrifice totul pentru a salva omenirea.

 

 

10. The Great Gatsby
Regizor: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Tobey Maguire

 

 

The Great Gatsby spune povestea lui Nick Carraway (Tobey Maguire), proaspat mutat in Long Island care devine atras de stilul de viata misterios al vecinului sau foarte bogat, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). 

Extravagantul Jay Gatsby, devenit milionar cu afaceri pe timpul prohibitiei, nutreste inca sentimente profunde pentru fosta lui iubita Daisy (Carey Mulligan), desi aceasta s-a dovedit a fi superficiala si s-a maritat cu Tom Buchanan (Joel Edgerton).Dar in momentul in care Nick Carraway devine un apropiat al lui Gatsby, acesta isi da seama ca nu este exact ceea ce isi dorea.

 



Modifică setările cookies