marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

5 actori sclipitori, un singur trofeu: va castiga Leonardo DiCaprio Oscarul in 2014? Starurile care se lupta pentru trofeu la categoria cel mai bun actor in rol principal: voteaza-ti favoritul aici

Anul acesta, lupta este mai stransa ca niciodata la Oscar, la toate categoriile importante. Cu atat de multe filme bune, era normal ca si interpretarile sa fie pe masura. La categoria cel mai bun actor in rol principal, un singur star a mai fost premiat - Christian Bale, insa Leonardo DiCaprio este cel mai nominalizat. Dar favoritul acestei categorii este fara indoiala Matthew McConaughey. Totusi, fanii lui DiCaprio se intreaba daca, dupa atatia ani in care a fost trecut cu vederea, sa fie acesta anul care ii aduce in palmares cel mai prestigios trofeu din industrie?

5 actori sclipitori, un singur trofeu: va castiga Leonardo DiCaprio Oscarul in 2014? Starurile care se lupta pentru trofeu la categoria cel mai bun actor in rol principal: voteaza-ti favoritul aici

1. Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club

 

Matthew McConaughey si-a reinventat total cariera anul trecut, iar fanii sai au numit aceasta perioada drept "McConaissance".  Actorul de 44 de ani si-a cladit o cariera de peste doua decenii cu filme de comedie sau actiune. Si totusi, in toate a reusit sa se remarce si sa iasa in evidenta. Actorul insa a simtit nevoia de o schimbare. Doi ani a refuzat orice rol asemanator cu cele precedente si a pornit in cautarea rolului unei vieti. Si l-a gasit dupa ce producatorii i-au oferit rolul principal in drama Dallas Buyers Club, in regia lui Jean Marc Valle, despre lumea bolnavilor de SIDA in anii '80. In film, este joaca rolul lui Ron Woodroof, personaj real, care a reusit prin cazul sau delicat sa schimbe sistemul. Diagonistat cu HIV, acestuia i s-au dat doar 6 luni de viata, insa a mai trait 7 ani. In aceasta perioada, s-a razvratit impotriva sistemului medical, a refuzat medicamentele oferite si netestate si a adus pe piata neagra medicamente alternative, care i-au si prelungit viata. Actorul a impresionat nu doar cu interpretarea, ci si cu transformarea fizica. A slabit 20 de kilograme si a ajuns aproape scheletic, amintindu-ne de sacrificiile pe care le-a facut si Christian Bale in Masinistul. Pana acum, McConaughey  a luat toate trofeele importante si este considerat favorit in noaptea de 2 martie. Intepretarea sa a fost laudata pentru onestitatea cu care actorul isi creioneaza personajul si pentru modul emotionant in care arata lupta unui pacient bolnav de SIDA cu aceasta boala necrutatoare.

 

 

 

2. Leonardo DiCaprio - The Wolf of Wall Street


De la pustiul care se autoproclama "regele lumii" in Titanic, Leonardo DiCaprio s-a transformat in unul dintre cei mai apreciati si versatili actori ai generatiei sale, considerat printre cei mai buni actori din lume. Colaborarea sa cu regizorul Martin Scorsese i-a adus la cel de-al cincilea film impreuna - The Wolf of Wall Street. Actorul de 39 joaca rolul lui Jordan Belfort, personaj real, care in anii '90 a zguduit Bursa si Wall-Street-ului dupa ce castiga zeci de milioane din tranzactii ilegale. Acesta nu cunostea limitele si traia o viata dominata de excese, sex, droguri si prostituate. In film, DiCaprio face unul dintre cele mai solicitante roluri, trece prin toate starile posibile, tine discursuri, prizeaza droguri, dar mai presus de toate, ne arata inca o data ca este un actor capabil sa joace orice. Fanii au glumit spunand ca ar merita un Oscar doar pentru scena in care se taraste pana la masina, fiind paralizat de droguri. Aceasta este a patra sa nominilizare la Oscar pentru interpretare dupa cele din What's Eating Gilbert Grape,The Aviator, Blood Diamond.

 

 

 

 

3. Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave

 


Chiwetel Ejiofor a reusit in acest an sa aduca pe marile ecrane una dintre cele mai emotionante si sfasietoare interpretari in drama despre sclavie 12 Years a Slave. El joaca rolul lui Solomon Northup, un negru liber si educat, care a fost luat cu forta si transformat in sclav timp de 12 ani, perioada in care a lucrat la mai multe plantatii, pana a ajuns la maleficul Edward Epps. Filmul regizat de Steve McQueen este inspirat dintr-o poveste reala si are la baza romanul autobiografic al eroului. Acesta si-a scris experientele trailte in cei 12 ani in care a fost chinuit si tinut departe de familie. Ejiofor a fost considerat favorit la Oscar, inca de cand filmul si-a facut debutul la Toronot, unde a castigat marele premiu. Cu o naturalete si blanete deosebite, actorul de 36 de ani ofera o interpretare de zile mari, care te bantuie mult timp dupa ce vezi filmul. A primit numeroase premii pentru acest rol, cel mai recent fiind premiul BAFTA, in defavoarea lui DiCaprio. Aceasta este prima sa nominalizare, desi s-a mai facut remarcat in productii ca Children of Men sau American Gangster, in roluri secundare.

 

 

 

4. Christian Bale - American Hustle

 

Christian Bale este unul dintre cei mai iubiti actori din lume, cu o popularitate ce a crescut enorm dupa ce l-a jucat pe Batman in trilogia The Dark Knight, dar este si unul dintre cei mai versatili. Apreciat si laudat pentru modul in care se pierde in personajele sale, Bale reuseste inca o data sa uimeasca in American Hustle. Dupa ce a luat Oscarul pentru rol secundar in The Fighter, actorul colaboreaza din nou cu acelasi regizor, David O.Russell, si interpreteaza rolul unui escroc, care impreuna cu partenera sa, ajuta FBI-ul in unul dintre cele mai mari cazuri de coruptie politica din SUA.  Daca pentru celelalte roluri a slabit dramatic, acum, Bale a facut o noua transformare socanta, dupa ce a pus pe el peste 20 kg, s-a ingrasat si aproape ca il recunosti cu greu in American Hustle. Ca de obicei, interpretarea sa este fara cusur, imbina perfect elementele dramatice cu umorul si te face sa nu iti poti lua ochii de la el.

 

 

 

 

5. Bruce Dern-Nebraska

 

Cel mai in varsta actor nominalizat la Oscar in acest an, Bruce Dern este si singurul al carui rol nu este un personaj inspirat din realitate, ca ceilalti rivali ai sai. La 77 de ani, Dern reuseste sa induioseze publicul in Nebraska, in rolul unui tata care este nevoit sa calatoreasca alaturi de fiul sau instrainat, pentru a-si revendica un presupus premiu castigat la loterie. In toata aceasta calatorie, cei doi se vor apropia din nou, nu inainte de a trece prin momente dureroase si hilare in acelasi timp. Aceasta este a doua sa nominalizare la Oscar, dupa o pauza de 35 de ani. A mai fost nominalizat in 1979, pentru rolul din Coming Home.

 


Cine vrei sa castige Oscarul pentru cel mai bun actor in 2014? (2268 voturi)
Leonardo DiCaprio
76.81%
Matthew McConaughey
11.82%
Chiwetel Ejiofor
4.81%
Christian Bale
5.34%
Bruce Dern
1.23%

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies