marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Clarence Gilyard, celebru pentru rolurile din Top Gun, Die Hard și Walker, Texas Ranger

Cunoscutul actor s-a stins din viață la 66 de ani, după o lungă suferință.

A murit Clarence Gilyard, celebru pentru rolurile din Top Gun, Die Hard și Walker, Texas Ranger
Clarence Gilyard, a cărui carieră s-a întins pe o perioadă de trei decenii, a petrecut un an la Academia Forțelor Aeriene înainte de a-și lua diploma de licență în actorie. Inițial, s-a făcut cunoscut în mai multe producții TV, după care a dat lovitura cu rolul din „Top Gun“, în care l-a jucat pe Sundown. După doi ani, apărea într-un alt film de succes, „Die Hard“, unde era adversarul lui Bruce Willis, Theo.
 
Mulți ani după aceea, a apărut și în popularul serial „Walker, polițist texan“/„Walker, Texas Ranger“, în care îl juca pe James Trivette și îi dădea replica lui Chuck Norris.

 
Actorul a fost descris drept „un far de lumină și putere“ de către colegii săi de la universitate.
 
„Profesorul Gilyard a fost un far de lumină și forță pentru toți cei din jurul lui“, a spus președintele UNLV  Heather Addison. „De câte ori îl întrebam cum este, el declara cu bucurie că este «Binecuvântat!». Dar noi suntem cu adevărat cei care au fost binecuvântați să-i fim colegi și studenți atâția ani. Vă iubim și vă vom simți lipsa, profesor G!“.
 
Înainte de a muri, marele actor lucra ca profesor de teatru la Universitatea din Nevada, Las Vegas.

 
Zeci de fani i-au adus un omagiu lui Gilyard după ce a apărut vestea morții sale. Chris Reed, starul din Sons of Anarchy, l-a catalogat pe Gilyard drept „o prezență legendară pe ecran”, scrie independent.co.uk.

Galerie foto


Modifică setările cookies