marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Mark Margolis, starul din Breaking Bad şi Better Call Saul

Actorul s-a stins din viață în urma unei boli recent apărute, la 83 de ani.

A murit Mark Margolis, starul din Breaking Bad şi Better Call Saul
Recunoscut preponderent pentru rolurile sale negative, de dur, Mark Margolis și-a lăsat amprenta la Hollywood în peste 60 de filme de-a lungul unei cariere de cinci decenii, printre care „Scarface”, „Ace Ventura” şi „The Wrestler”.
 
Cel mai cunoscut personaj al său rămâne, însă, Salamanca din „Breaking Bad“, un fost lord al drogurilor, care comunica doar prin folosirea unui clopot de alamă ataşat la scaunul său cu rotile. Un rol pentru care a fost nominalizat în 2012 la premiul Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramatic.


 
 
„Din câte știam eu, am intrat în «Breaking Bad» doar pentru acel episod, dar nu se poate ține cont de gusturi, iar fanii m-au îndrăgit“, povestea Mark Margolis pentru „Hollywood Reporter“ într-un interviu din 2012. „Cineva m-a întrebat recent: «Cum ai reușit să joci un tip atât de oribil?», iar eu am spus: «Ai vorbit cu prietenii mei?». Ei îți vor spune că sunt destul de nefericit cu asta“.

Margolis s-a născut în Philadelphia în 1939. După ce s-a mutat la New York, a studiat cu Stella Adler şi şi-a început cariera pe scenă. De altfel, Mark Margolis era fascinant și în piese de teatru, jucând în peste 50 de puneri în scenă.


 
Mark Margolis a lucrat până în ultimul moment, el fiind parte din distribuția seriei „Your Honor“, unde îl juca pe Carmine Conti. Recent, însă, se îmbolnăvise și era internat la Spitalul Mount Sinai din New York, unde a și murit, avându-i alături pe soția sa, Jacqueline, şi fiul său, Morgan.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies