Știința, sabotajul și ADN-ul preistoric se întrepătrund când niște dinozauri clonați scapă din țarcurile lor dintr-un parc tematic ultrasecret și vânează vizitatorii.
Blockbusterul care a încântat generații întregi rămâne la fel de captivant și astăzi, la 30 de ani de la lansarea lui. Realizat sub bagheta magică a vizionarului regizorul Steven Spielberg, „Jurassic Park“ nu e un film pentru copii, ci un întreg univers imaginar, care îi fascinează și pe adulți deopotrivă.
„Jurassic Park“ se prezintă ca fiind un parc tematic, cu dinozauri clonați prin inginerie genetică. Procesul este realizat prin extragerea ADN-ului antic din țânțari, care au supt sângele dinozaurilor și apoi s-au fosilizat în chihlimbar, păstrând ADN-ul. Tot procesul a fost posibil grație ideii și banilor unui miliardar excentric, John Hammond. Din păcate, atunci când Dr. Alan Grant și dr. Ellie Sattler sunt invitați la deschiderea parcului distracții, aflat pe o insulă din Costa Rica, sistemele de protecție ale parcului cedează și dinozaurii pierduți de sub control trebuie distruși.
„Jurassic Park“ este și filmul care a schimbat o dată pentru totdeauna aşteptările amatorilor de cinema cu privire la efectele speciale dintr-un blockbuster de vară. Primită foarte bine de critici şi adulată de public, ecranizarea după romanul omonim al lui Michael Crichton a fost punctul de pornire al unei francize profitabile: cel mai recent film, „Jurassic World“, se află acum pe locul trei în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, cu 1,67 miliarde de dolari încasări globale. „Jurassic Park“ a fost detronat în 1998 de „Titanic“.
Filmul „Jurassic Park“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 20:30 și, în reluare, duminică de la 13:45.