Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Rocky - Joe Frazier: legenda care a inspirat doua dintre cele mai emblematice scene din istoria filmului

S-a stins legenda boxului, Joe Frazier, omul care a inspirat unul dintre cele mai iubite personaje din istoria cinematografiei - Rocky.

A murit Rocky - Joe Frazier: legenda care a inspirat doua dintre cele mai emblematice scene din istoria filmului

Filme relationate


Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la varsta de 67 de ani. Joe Frazier a fost primul boxer care l-a invins pe legendarul Mohammed Ali, prin decizia unanima a arbitrilor, dupa 15 runde, in 1971, la Madison Square Garden din New York, partida ce a fost supranumita "meciul secolului".

Joe Frazier a avut o aparitie cameo in primul Rocky (1976) si a inspirat doua dintre cele mai iconice scene all time - cea in care Sylvester Stallone urca celebrele scari de la  Philadelphia Museum of Art si cea in care se antreneaza lovind intr-un abator in carcasele de animale moarte. Desi toata lumea stie ca acestea au fost inspirate din viata lui, boxerul nu a primit niciodata credit pentru ele, scrie Hollywood Reporter.
 

Inainte de a deveni o legenda in box, Joe Frazier a lucrat intr-un abator: "Trebuia sa spal sangele de pe jos. Insa in timpul liber ma antrenam si obisnuiam sa urc scarile de la muzeul din  Philadelphia. Asa i-a venit lui Stallone ideea din Rocky. Filmul este insa o poveste trista pentru mine. Nimeni nu mi-a dat un cent pentru asta" a declarat sportivul acum 3 ani in The Guardian.

Sylvester Stallone a creat in seria derulata din 1976 pana in 2006 una dintre cele mai emblematice figuri din istoria filmului. Cu toate astea actorul a declarat ca in crearea personajului sau a fost inspirat de un alt sportiv. Ideea i-a venit dupa ce a vazut lupta dintre Chuck Wepner si Muhammad Ali la Richfield Coliseum in 1975. Povestea lui Chuck Wepner care a facut un meci mare pana sa fie facut KO in repriza a 15-a i-a atras atentia lui Stallone care a cumparat drepturile pentru franciza ce a facut peste un miliard de dolari.

Sursa: Hollywood Reporter

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.
Galerie foto

Cele mai citite

(P) Cele mai populare tipuri de pizza picantă
Pizza este cel mai îndrăgit preparat din lume, iar consumul său este mare chiar și în țări cu tradiții culinare total diferite. 
Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies