marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Rocky - Joe Frazier: legenda care a inspirat doua dintre cele mai emblematice scene din istoria filmului

S-a stins legenda boxului, Joe Frazier, omul care a inspirat unul dintre cele mai iubite personaje din istoria cinematografiei - Rocky.

A murit Rocky - Joe Frazier: legenda care a inspirat doua dintre cele mai emblematice scene din istoria filmului

Filme relationate


Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la varsta de 67 de ani. Joe Frazier a fost primul boxer care l-a invins pe legendarul Mohammed Ali, prin decizia unanima a arbitrilor, dupa 15 runde, in 1971, la Madison Square Garden din New York, partida ce a fost supranumita "meciul secolului".

Joe Frazier a avut o aparitie cameo in primul Rocky (1976) si a inspirat doua dintre cele mai iconice scene all time - cea in care Sylvester Stallone urca celebrele scari de la  Philadelphia Museum of Art si cea in care se antreneaza lovind intr-un abator in carcasele de animale moarte. Desi toata lumea stie ca acestea au fost inspirate din viata lui, boxerul nu a primit niciodata credit pentru ele, scrie Hollywood Reporter.
 

Inainte de a deveni o legenda in box, Joe Frazier a lucrat intr-un abator: "Trebuia sa spal sangele de pe jos. Insa in timpul liber ma antrenam si obisnuiam sa urc scarile de la muzeul din  Philadelphia. Asa i-a venit lui Stallone ideea din Rocky. Filmul este insa o poveste trista pentru mine. Nimeni nu mi-a dat un cent pentru asta" a declarat sportivul acum 3 ani in The Guardian.

Sylvester Stallone a creat in seria derulata din 1976 pana in 2006 una dintre cele mai emblematice figuri din istoria filmului. Cu toate astea actorul a declarat ca in crearea personajului sau a fost inspirat de un alt sportiv. Ideea i-a venit dupa ce a vazut lupta dintre Chuck Wepner si Muhammad Ali la Richfield Coliseum in 1975. Povestea lui Chuck Wepner care a facut un meci mare pana sa fie facut KO in repriza a 15-a i-a atras atentia lui Stallone care a cumparat drepturile pentru franciza ce a facut peste un miliard de dolari.

Sursa: Hollywood Reporter

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies