marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrita Tippi Hedren, descoperita de Alfred Hitchcock, povesteste in premiera despre cum a fost hartuita sexual de regizor: "A fost un moment oribil!"

Actrita americana Tippi Hedren, descoperita de celebrul regizor Alfred Hitchcock, relateaza in cartea sa de memorii abuzurile la care a fost supusa de maestrul suspansului in cele doua filme realizate cu el, incepand cu "Pasarile".
Actrita Tippi Hedren, descoperita de Alfred Hitchcock, povesteste in premiera despre cum a fost hartuita sexual de regizor: A fost un moment oribil!

Cartea apare pe piata la 1 noiembrie, informeaza EFE, potrivit Agerpres.


in "Tippi: A Memoir", fosta actrita dezvaluie pentru prima data drama pe care a trait-o, intre 1963 si 1964, cand a filmat cu celebrul regizor britanic. Tippi a fost descoperita la 31 de ani de Hitchcock, care o vazuse la televizor intr-un clip publicitar. Fragmente ale cartii au fost publicate anticipat de ziarul New York Post.


Serialul de televiziune 'The Girl' (2012) a dezvaluit deja cateva pasaje ale relatiei furtunoase ale regizorului cu tanara actrita, dar in aceasta carte Hedren isi deschide sufletul si ofera mai multe detalii despre cele intamplate.



Pe atunci fostul model se mutase de la New York la Los Angeles dupa divortul de Peter Griffith, tatal fiicei sale Melanie si viitoare actrita, semnand un contract de cinci ani cu reputatul regizor ce includea cursuri impreuna cu el si sotia sa, Alma Reville.


In memoriile sale Tippi, acum in varsta de 86 de ani, asigura ca Hitchcock era un om foarte posesiv, in asemenea masura incat le-a cerut colegilor de platou sa nu-i vorbeasca tinerei actrite si nici sa nu o atinga, inclusiv partenerului din film, Rod Taylor.


In carte se arata obsesia bolnavicioasa a lui Hitchcock pentru muza lui, pe care daca o vedea zambind sau conversand cu vreun coleg de platou devenea "rece" si "prost dispus" si pe care o urmarea permanent fix si inexpresiv.


Hedren asigura ca regizorul a incercat sa o sarute in limuzina sa, dar ca nu a denuntat faptele, pentru ca in anii 1960 termenul de hartuire sexuala nu exista si ca toata lumea ar fi sfarsit prin a-l sprijini pe Hitchcock.


"A fost un moment oribil", scrie actrita. Ea aminteste ca in scena finala a filmului, regizorul a promis ca va folosi pasari mecanice, dar "a mintit", folosind pasari reale, care au atacat-o pe Tippi si aproape cu au lasat-o fara un ochi.


"A fost brutal urat, implacabil", noteaza in memoriile sale actrita, care a fost nevoita sa realizeze un al doilea film cu el 'Marnie' (1964), fiind obligata prin contract. Hitchcock a cerut sa fie instalata o usa secreta, care lega biroul sau de cabina actritei, iar Tippi povesteste cum regizorul a intrat de mai multe ori la ea si a incercat sa o pipaie.


"A fost sexual, a fost pervers", povesteste ea.


"Cu cat il infruntam mai mult, cu atat devenea mai agresiv", povesteste ea. In pofida contractului, actrita a refuzat sa mai lucreze cu Hitchcock, care a murit in 1980.


Tippi Hedren si-a continuat cariera si a jucat in peste 50 de filme.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies