marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Au cucerit Hollywood-ul! 9 actrite europene care  au spart Box Office-ul

“American dream” nu este numai povestea la care speram cu totii, ci poate fi o poveste universal valabila. Cine n-ar vrea sa devina celebru si sa fie adorat de lumea de la Hollywood?

Au cucerit Hollywood-ul! 9 actrite europene care au spart Box Office-ul

Pentru asta iti trebuie talent, frumusete, munca si noroc. Iata cele mai frumoase actrite europene care au reusit sa se afirme in "tara tuturor posibilitatilor".

Penélope Cruz nu mai are nevoie de introducere. Este actrita spaniola cu cel mai mare succes la Hollywood, ea fiind comparata deseori cu o alta adorata, Sophia Loren. Regizorul spaniol Pedro Almodovar este cel care i-a asigurat biletul pentru faima internationala, astfel ca, in 2000, a jucat in filmul “Woman on Top”, o comedie americana.

Apoi drumul sau a fost incununat cu succes (Oscar pentru rolul secundar din “Vicky Cristina Barcelona”). Este al doilea star de orgine spaniola nominalizat la Premiile Academiei. Primul a fost Javier Bardem, sotul ei.

Marion Cotillard este una dintre cele mai celebrate actrite franceze din lume. A castigat Oscarul pentru interpretare datorita rolului din “La Vie en Rose” (2007) si este a doua actrita, dupa Sophia Loren, care primeste un astfel de premiu pentru un rol care nu este in limba engleza. Marion Cotillard este o rasfatata a Americii acum.

O puteti urmari in “Inception” jucand alaturi de nume sonore precum Leonardo DiCaprio sau Joseph Gordon-Levitt. Regizorul Woody Allen a distribuit-o in ultimul sau film, “Midnight in Paris”, pelicula ce va deschide Festivalul de la Cannes din acest an.

Keira Knightley este una dintre cele mai cunoscute actrite britanice. Prin venele sale curge sange de artist, ea provenind dintr-o familie de gen. S-a afirmat in America odata cu rolul din "Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl", in anul 2002.

Pe cand in Anglia era celebra, in State era la inceput de drum. Insa norocul i-a suras si filmul a fost declarat un succes universal.  De atunci si pana in zilele noastre, Keira Knightley este printre preferatele publicului, dar mai ales ale regizorilor.

Italianca Monica Bellucci (46) a lucrat in domeniul legal. Ca sa se poata intretine, a inceput sa fie model, lucru care a propulsat-o spre actorie. Debutul a fost in televiziune, iar pe ecranele americane a patruns in 1992 odata cu “Dracula” de Bram Stoker. Frumoasa actrita a reusit sa suceasca mintile americanilor prin alura sa exotica si senzuala. S-a remarcat in filme precum “Malena” - Giuseppe Tornatore sau “Irreversible” a lui Gaspar Noe. 

Cu zambetul ei angelic, Rachel Weisz este actrita de origine engleza care, in 1996, debuta pe marile ecrane cu filmul “Chain Reaction”, alaturi de nume sonore: Keanu Reeves si Morgan Freeman. Acest film a fost rampa de lansare in cinematografie, urmand ca, in 2005, sa obtina un Oscar pentru rol secundar cu filmul “The Constant Gardener”.

Clemence Poesy vine din Franta. A inceput sa joace la varsta de 14 ani. Proiectul care a facut-o cunoscuta este “Harry Potter and the Goblet of Fire”. Fanii serialelor o recunosc din “Gossip Girl”, unde a interpretat-o pe iubita lui Chuck, Eva Coupeau. Danny Boyle (regizorul peliculelor "Trainspotting", "Slumdog Millionaire") a distribuit-o in ce mai recenta pelicula a sa, nominalizata la Oscar, “127 hours”.


Mila Kunis s-a nascut in Ucraina, la Cernauti, si s-a mutat la opt ani in Los Angeles. A inceput cu proiecte de televiziune si apoi cu roluri secundare in filme artistice, precum “The Book of Eli”. Filmul care a adus-o in atentia presei si a criticilor este “Black Swan”, unde o interpreteaza pe Lily. Viitorul sau la Hollywood suna bine, vedeta avand deja proiecte in derulare. 


Juliette Binoche este una dintre actritele cu greutate pe care Franta le-a daruit Americii. A colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard ("Hail Mary"), Anthony Minghella ("The English Patient"), Krzysztof Kieslowski ("Three colours: Blue"). Celebrul critic de film Roger Ebert a declarat ca Juliette este “aproape eterica in frumusete si inocenta”. 


O alta frantuzoaica iubita acum de Hollywood este Audrey Tautou pe care cu siguranta ati remarcat-o in celebrul film “Le fabuleux destin d’Amelie Poulain” de Jean-Pierre Jeunet. Audrey a jucat pentru prima data la Hollywood alaturi de Tom Hanks in “The Da Vinci Code” in 2005. Filmul care i-a pus pirostriile in State a fost "Coco Before Chanel".
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies