marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pana cand Oscarul ii va desparti - regizorii si actorii lor preferati

Faptul ca regizorii au obsesii nu surprinde pe nimeni. Faptul ca ei dezvolta “obsesii” pentru anumiti actori si dovada fac filmele, ei bine, muzele sunt intotdeauna binevenite, nu-i asa? Cuplul Almodovar-Cruz atrage mereu privirile curiosilor, cei doi fiind o combinatie ciudata de dragoste erotico-paterna.

Pana cand Oscarul ii va desparti - regizorii si actorii lor preferati

Pedro Almodovar si Penelope Cruz
Cei doi formeaza un cuplu ciudat, dar asta nu i-a impiedicat sa se adore in public. Almodovar a transformat-o pe Penelope intr-o zeita a ecranului si aceasta ii multumeste printr-o atitudine de fiica aproape supusa. Penelope a crescut ascultand povesti despre Almodovar, la 14 ani a vazut pentru prima oara un film al regizorului, "Atame", si atunci a decis ca o sa devina actrita. Penelope Cruz sustine: "La finalul vietii el se va numara printre cei pe care i-am iubit cel mai mult."

Filme
: Volver, Los abrazos rotos, Carne Tremula, Todo sobre mi madre.


O alta relatie de durata exista intre Woody Allen si Scarlett Johanson. Chiar daca regizorul a declarat ca ea nu este muza lui si nici sursa principala de inspiratie, ci o mare actrita a Americii, cei doi au colaborat la realizarea catorva pelicule. Scarlett Johansson declara pentru revista America’s Life ca pe durata filmarilor la "Match Point", excentricul Allen voia sa stie toate detaliile despre viata ei amoroasa. Ce face o muza pentru mentorul sau? Ei bine, actrita spune ca i-ar coase tivul la pantaloni daca acesta i-ar cere.

Filme
: Scoop, Match Point, Vicky Christina Barcelona


Sapte filme au realizat Tim Burton si Johhny Depp - de la animatie la SF, comedie neagra sau groaza. Multitudinea de caractere pe care Depp le poate intruchipa, precum si accentul sau l-au transformat in muza vizionarului Burton. Depp a fost practic lansat de regizor in 1990 odata cu filmul "Edward Scissorhands", o poveste de dragoste ciudata, un portret al inadaptatului Burton.

Filme
: Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Alice in Wonderland. Cei doi lucreaza la filmul cu numarul opt, Dark Shadows, film ce se preconizeaza a fi lansat in 2013.


Martin Scorsese
are doua iubiri in ceea ce priveste actorii: Robert De Niro si Leonardo Di Caprio.
Cu Robert De Niro este, mai presus de toate, prieten. Cei doi au lucrat impreuna la opt filme, fiecare declarandu-se fascinat de celalalt. Majoritatea filmelor au fost in genul crime, multe dintre ele fiind considerate printre cele mai bune din toate timpurile. Sunt impreuna din 1973, cand a aparut filmul Mean Streets. Urmeaza: Taxi Driver, New York, New York, Raging Bull, The King of Comedy, Goodfellas, Cape Fear si Casino. Fanii cuplului asteapta continuarea Taxi Driver-ului.

Un alt favorit al regizorului este Di Caprio, alaturi de care a realizat pana, in prezent, patru filme: Gangs of New York, The Aviator, The Departed si Shutter Island. Cei doi pregatesc un film independent, finantat de casa de productie a actorului, The Wolf of Wall Street.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies