marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Adio, Ray Liotta! Starul a murit în somn, la 67 de ani

Hollywoodul este îndurerat de pierderea subită a unuia dintre cei mai notorii actori ai săi din filmele cu mafioţi.

Adio, Ray Liotta! Starul a murit în somn, la 67 de ani
Cei mai mulţi îl ştiu drept gangsterul Henry Hill din celebrul film al lui Martin Scorsese din 1990, „Goodfellas“, în care a jucat alături de Robert de Niro şi Joe Pesci. Ori ca Frank Sinatra, în „Rat Pack“ (1998). Trăsăturile lui faciale îl recomandau în rolurile de tip isteț, șmecheraș ori mafiot. A fost partenerul lui Melanie Griffith şi Jeff Daniels în „Something Wild“ (1987) și al lui Kevin Costner în „Field of Dreams“ (1989).


Cu Melanie Griffith în „Something Wild“ (1987).

 
După o perioadă de producții de categorie B, cariera lui Ray Liotta părea revitalizată de prequel-ul „Clanul Soprano“, „The Many Saints of Newark“ (2021) şi „No Sudden Move“(2021). Acum avea două proiecte finalizate, „El Tonto“ şi „Cocaine Bear“, filma în Republica Dominicană pentru pelicula de acțiune „Dangerous Waters“ și avea în așteptare o producție cu Demi Moore și Margaret Qualley, „The Substance“.
 
Dar cel mai important proiect al său era cel din plan personal, anul acesta urmând să se căsătorească cu logodnica sa cu 30 de ani mai tânără, Jacy Nittolo.


Cu logodnica sa, Jacy Nittolo.

 
Numai că Ray Liotta începuse să dea semne de oboseală, încă din martie, când era „extrem de palid“, „era foarte lent“ și „a avut nevoie de ajutorul valetului pentru a-și pune jacheta“.
 
Din păcate, el a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel, iar primele semne indică faptul că starul ar fi murit în somn.


„Goodfellas“ (1990)

 
„Sunt șocat și devastat de moartea subită a lui Ray Liotta. Era atât de talentat, atât de aventuros, atât de curajos ca actor“, a fost reacția lui Martin Scorsese, acum în vârstă de 79 de ani. „Să-l joci pe Henry Hill în «Goodfellas» a fost un rol greu pentru că personajul avea atât de multe fețe, atât de multe straturi complicate, iar Ray a fost acolo, în aproape fiecare scenă a unei filmări lungi și dure”. „M-a uimit efectiv și voi fi întotdeauna mândru de munca pe care am făcut-o împreună în acel film. Inima mea este alături de familia lui, mă doare pierderea lui mult prea devreme“, a mai spus Scorsese, potrivit Deadline.
 
„Extrem de întristat să aflu de dispariția lui Ray. Mult prea tânăr ca să ne părăsească, a spus și Robert De Niro, ajuns azi la vârsta de 78 de ani.


Cu Jennifer Lopez, în „Shades of Blue“.

 
Chiar și Jennifer Lopez îl regretă pe partenerul său din „Shades of Blue“: „Primul lucru care îmi vine acum în minte este cât era de amabil cu copiii mei. Era tipul dur, dar atât de blând în interior! (…) Ca toți artiștii, era complicat, sincer, onest și cu paletă vastă de emoții, pe care le accesa imediat. Genial când juca, nu-l voi uita niciodată, îmi voi aminti mereu cu drag clipele petrecute împreună.”
 
Ray Liotta lasă în urmă o avere de 14 milioane de dolari, care va ajunge pe mâinile fiicei sale, Karsen, în vârstă de 23 de ani, născută în urma mariajului său cu Michelle Grace.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies