marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Adio, Tina Turner! Ce avere lasă în urmă artista și cine o moștenește

Legendara cântăreață de culoare s-a stins la vârsta de 83 de ani, în urma unei îndelungate suferințe.

Adio, Tina Turner! Ce avere lasă în urmă artista și cine o moștenește
Tina Turner s-a luptat cu o boală îndelungată, agravată de o criză de cancer intestinal, hipertensiune arterială și un transplant de rinichi – în 2017, soțul său, Erwin Bach, i-a donat unul dintre rinichii săi. La toate aceste afecțiuni, s-a adăugat și inima ei frântă. Moartea ei a survenit la mai puțin de șase luni după ce fiul ei cel mai mic, Ronnie Turner, a murit în mod tragic pe 8 decembrie 2022. Fiul ei cel mare, Craig Turner, a murit, de asemenea, în 2018, după ce s-a sinucis.
 
Cântăreața a acumulat o avere subsanțială de-a lungul carierei sale impresionante, fiind una cele mai bine vândute artiste din toate timpurile. De fapt, chiar înainte de a muri, Tina și-a mărit averea netă prin semnarea unui contract de vânzare a muzicii, a look-ului său iconic și a drepturilor de imagine către BMG Rights Management pentru suma de 50 de milioane de dolari. Iar la momentul morții sale, pe 24 mai în Elveția, la vârsta de 83 de ani, cea care a dat glas unor hituri precum „ The Best“, „Perfect Dancer“, „What's Love Got to Do with It“ ori „GoldenEye“ și care a jucat în „Mad Max Beyond Thunderdome“ valora 250 de milioane de dolari.


 
Deși nu a fost dezvăluit cine îi va moșteni averea, mare parte din ea îi va reveni soțului ei, germanul Erwin Bach, care i-a făcut a doua parte a vieții atât de fericită. Cuplul s-a întâlnit timp de 27 de ani, înainte de a se căsători în cadrul unei ceremonii civile în Elveția, în 2013.
 
Având în vedere că cei doi copii biologici ai Tinei, Craig și Ronnie, sunt acum decedați, averea ei ar putea fi împărțită între soțul ei și ceilalți doi copii ai săi, Ike Turner Jr. și Michael Turner, adoptați cu primul ei soț, violentul Ike Turner.



 
Cu toate acestea, în 2018, Ike Jr. a susținut că nu a mai vorbit cu mama sa de aproape 20 de ani, adăugând că și ea era distantă față de Michael, dar că „îi trimitea bani“ din cauza faptului că acesta avea nevoie de sprijin medical.
„Tina m-a crescut de la vârsta de doi ani. Ea este singura mamă pe care am cunoscut-o vreodată“, a declarat Ike Jr. pentru „The Mail on Sunday“. „Dar nu am mai vorbit cu mama mea de Dumnezeu știe de când - probabil în jurul anului 2000. Cred că nici frații mei nu au mai vorbit cu ea de mult timp. Mama mea își trăiește viața ei, are un nou soț și este în Europa. Nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu trecutul.“ 
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies