marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Amour, marele castigator de la gala Academiei de Film Europene. Ce premiu a obtinut scurtmetraju lui Tudor Giurgiu, Superman, Spiderman sau Batman

Productia Amour a castigat premiul pentru cel mai bun film sambata seara, la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizata in Valletta, Malta, in timp ce premiul pentru cel mai bun scurtmetraj i-a revenit romanului Tudor Giurgiu, pentru Superman, Spiderman sau Batman.

Amour, marele castigator de la gala Academiei de Film Europene. Ce premiu a obtinut scurtmetraju lui Tudor Giurgiu, Superman, Spiderman sau Batman

 

Filmul Amour, de Michael Haneke, a fost marele castigator al celei de-a 25-a editii a galei Academiei de Film Europene. Astfel, printre cele patru distinctii primite de cel mai recent proiect al lui Haneke numarandu-se cea pentru cel mai bun film si cea pentru cel mai bun regizor.

 

Austriacul Michael Haneke, considerat unul dintre cei mai mari regizori europeni, a impresionat publicul cu Amour, o poveste despre iubirea matura dintre o femeie pe moarte si sotul ei, care incearca sa faca fata bolii acesteia. Filmul a obtinut premiul Palme d'Or, anul acesta, la Festivalul de la Cannes.

 

 

Tot sambata seara, Superman, Spiderman sau Batman, de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj. "Este grozav ca acest lucru se intampla astazi, de ziua nationala. Mi-ar placea ca politicienii sa fie mai sensibili la problemele noastre, pentru ca avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multa sustinere", a declarat Tudor Giurgiu.

 

La aceeasi categorie au mai concurat scurtmetrajele "Demain, ca sera bien", de Pauline Gay, "Two Hearts", de Darren Thornton, "Miten Marjoja Poimitaan", de Elina Talvensaari, "L'Ambassadeur et moi", de Jan Czarlewski, "Im Freien", de Albert Sackl, "Csicska", de Attila Till, "Villa Antropoff", de Vladimir Leschiov si Kaspar Jancis, "Sessiz", de Rezan Yesilbas, "Manha de Santo Antonio", de Joao Pedro Rodrigues, "Back of Beyond", de Michael Lennox, "Titloi Telous", de Yorgos Zois, si "Einspruch VI", de Rolando Colla.

 

Superman Spiderman sau Batman spune povestea lui Aron, un baietel de cinci ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.

 

 

La gala Academiei de Film Europene, actrita Helen Mirren a fost recompensata cu premiul pentru contributii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale, in timp ce regizorul Bernardo Bertolucci a primit premiul Academiei pentru intreaga activitate.

 

Premiile EFA sunt considerate Oscarurile europene. Aceste distinctii sunt decernate anual de Academia de Film Europeana celor mai bune productii cinematografice de pe continent realizate in anul precedent.

 

Lista completa a castigatorilor premiilor Academiei de Film Europene pe 2012:

Cel mai bun film european: Amour

Cel mai bun regizor european: Michael Haneke (Amour)

Cea mai buna actrita europeana: Emmanuelle Riva (Amour)

Cel mai bun actor european: Jean-Louis Trintignant (Amour)

Cel mai bun scenarist: Tobias Lindholm si Thomas Vinterberg (Jagten/ The Hunt)

Premiul Carlo Di Palma pentru cel mai bun director de imagine: Sean Bobbitt (Shame)

Cel mai bun compozitor european: Alberto Iglesias (Tinker Tailor Soldier Spy)

Descoperirea europeana a anului - premiul FIPRESCI: Kauwboy, de Boudewijn Koole

Cel mai bun film de animatie european: Alois Nebel

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european: Superman, Spiderman sau Batman

Premiul pentru cel mai bun designer de productie: Maria Djurkovic (Tinker Tailor Soldier Spy)

Premiul pentru cel mai bun editor de film al anului: Joe Walker (Shame)

Premiul Academiei de Film Europene pentru intreaga activitate: Bernardo Bertolucci

Premiul pentru contributii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale: Helen Mirren

Premiul Eurimages pentru coproductie: Helena Danielsson

Premiul ARTE pentru cel mai bun documentar european: Winter Nomads, de Manuel von Stürler

Premiul publicului pentru cel mai bun film european: "Hasta la Vista" de Geoffrey Enthoven

Premiul publicului tanar: "Kauwboy" de Boudewijn Koole

sursa: mediafax


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies