marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie: Mai am de facut o operatie

Angelina Jolie spune ca este "foarte bucuroasa" pentru faptul ca a luat decizia de a suporta o dubla mastectomie preventiva in 2013, incercand sa isi diminueze riscul de a se imbolnavi de cancer mamar, si ca trebuie sa mai faca o operatie.

Angelina Jolie: Mai am de facut o operatie


Vedeta americana a vorbit din nou despre decizia ei de a apela la o serie de interventii chirurgicale pentru a reduce riscul de a se imbolnavi de cancer, informeaza nydailynews.com.


"Peste tot unde merg, fac cunostinta cu multe femei si discut cu ele despre probleme de sanatate, probleme ale femeilor, precum cancer mamar si cancer ovarian", a declarat Angelina Jolie pentru publicatia Entertainment Weekly. "Am vorbit si cu barbati despre sanatatea fiicelor si sotiilor lor. Aceste discutii ma fac sa ma simt mai apropiata de oamenii care au aceleasi probleme ca si mine sau care si-au pierdut parintii din cauza cancerului sau care se gandesc sa se opereze sau isi fac griji pentru copiii lor".

 


Angelina Jolie a dezvaluit in mod public ca a apelat la o mastectomie dubla preventiva intr-un editorial care a aparut in The New York Times in mai 2013.
"Motivul pentru care am scris acel editorial a constat in faptul ca incercam sa comunic, sa ajut si sa intru in legatura cu celelalte femei si cu celelalte familii din lumea intreaga care treceau prin aceleasi lucruri ca si mine", a spus Angelina Jolie. "Am fost foarte emotionata de sprijinul si bunatatea unui numar atat de mare de oameni".

 


Actrita americana, in varsta de 38 de ani, spune ca trebuie sa faca alte interventii chirurgicale in viitorul apropiat. "Mai am de facut inca o operatie, pe care inca n-am facut-o", a precizat actrita. "Voi cere sfaturi de la toti acesti oameni minunati cu care am vorbit deja, pentru a putea sa trec cu bine de urmatoarea operatie", a spus Angelina Jolie.

 

"Sunt foarte bucuroasa ca am luat acea decizie", a spus Jolie. "Am fost foarte norocoasa pentru ca am avut niste medici minunati si foarte norocoasa pentru ca m-am vindecat bine si norocoasa ca am un proiect precum «Unbroken» (al doilea film din cariera ei regizorala), ca am un proiect asupra caruia sa ma concentrez, care imi impune sa fiu sanatoasa si sa pot sa imi reiau munca", a mai spus actrita.


Angelina Jolie a anuntat in mod public in mai 2013, intr-un editorial aparut in The New York Times, ca a suportat o dubla mastectomie, dupa ce a aflat ca este purtatoarea unei gene care creste cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar si cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

 


Actrita americana, in varsta de 38 de ani, spune ca a luat acea decizie de dragul celor sase copii ai ei, dupa ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit dupa o lupta de sase ani cu cancerul mamar.


Potrivit presei americane, Angelina Jolie, care a apelat intre timp la o procedura de reconstructie mamara, va astepta pana la varsta de 40 de ani inainte de a suporta si o interventie de extirpare a ovarelor.


Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian in 2007, la varsta de 56 de ani. Aceeasi boala a rapus-o si pe bunica actritei, Lois Bertrand, la varsta de 45 de ani, dar si pe strabunica vedetei, Virginia Gouwens, la varsta de 53 de ani.
Debbie Martin - sora lui Marcheline, matusa actritei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar in mai 2013, la varsta de 61 de ani.
Mai putin de 1% dintre femei poarta gena BRCA1 - pe care o are si Angelina Jolie - sau gena BRCA2 , care se aseamana foarte mult cu prima.
Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins intre 40% si 90% si sunt, totodata, asociate cu cancerul ovarian.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies