marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie si-a suparat fanii din China: ce comentarii a facut actrita si cat de vehement au reactionat acestia

Angelina Jolie i-a suparat pe fanii ei din China in urma unui comentariu despre Ang Lee, in care vedeta americana a parut ca pune sub semnul intrebarii nationalitatea regizorului asiatic, care este originar din Taiwan.

Angelina Jolie si-a suparat fanii din China: ce comentarii a facut actrita si cat de vehement au reactionat acestia


Angelina Jolie participa la actiunile de promovare a celui mai recent film al ei, "Maleficent", care va fi lansat in China spre sfarsitul lunii iunie, in momentul in care a fost rugata de reporteri sa spuna numele regizorului chinez preferat, informeaza femalefirst.co.uk.


Actrita l-a ales pe Ang Lee si apoi a spus: "Nu sunt sigura ca voi il considerati pe Ang Lee ca fiind chinez. El este din Taiwan, dar face multe filme in limba chineza, cu multi artisti si actori chinezi. Cred ca filmele si actorii din filmele sale sunt productiile si starurile chineze cu care eu sunt cel mai mult familiarizata si pe care le indragesc foarte mult".


Declaratia vedetei americane a starnit multe controverse, intrucat intre China si Taiwan exista multe tensiuni politice din 1949, iar poporul chinez considera ca Taiwanul este pur si simplu "o provincie chineza renegata". Comentariul facut de Angelina Jolie a declansat o serie de atacuri online din partea internautilor chinezi, iar unii dintre cinefilii din aceasta tara au amenintat ca vor boicota filmele cu Angelina Jolie, a anuntat The Wall Street Journal.

 

 

 

"Sugerand ca Taiwanul si China ar fi doua tari diferite, intr-un moment de incantare, o femeie stralucitoare a devenit bataia de joc a unor glume stupide", a scris un internaut chinez, suparat de declaratiile vedetei. Un alt internaut a spus ca actrita este "un suporter alienat mintal al independentei Taiwanului".

 

Filmul "Maleficent" va fi lansat in China pe 20 iunie. "Maleficent", un blockbuster al studiourilor Disney, reprezinta o ecranizare a celebrului basm "Frumoasa din padurea adormita", prezentat din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie.


Angelina Jolie, care a castigat premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din filmul "Tinerete furata/ Girl, Interrupted", a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft" si a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Domnul si doamna Smith", "Speranta moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari in 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" si "Kung Fu Panda".

 

 


Ang Lee, in varsta de 58 de ani, este unul dintre cei mai versatili regizori din industria cinematografica, iar filmografia sa cuprinde pelicule extrem de diferite unele de altele, precum filmul de arte martiale "Tigru si dragon/ Crouching Tiger, Hidden Dragon", filmul inspirat din literatura britanica clasica "Ratiune si simtire/ Sense and Sensibilty" si filmul SF de actiune "Hulk uriasul/ Hulk".


Ang Lee a castigat primul sau premiu Oscar in 2006 pentru regia filmului "Brokeback Mountain", o drama ce prezinta iubirea imposibila dintre doi cowboy americani. Cineastul asiatic a fost recompensat cu al doilea premiu Oscar, in 2013, pentru regia filmului "Viata lui Pi".

 

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Getty
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies