marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anne Hathaway a luat deja Oscarul pentru cea mai bine imbracata actrita: de ce a fost huiduita de fani vedeta din Mizerabilii

Anne Hathaway isi pregateste deja discursul pentru cea de-a 85-a editie a Oscarurilor de duminica noapte. Actrita in varsta de 29 de ani a mai primit un premiu in aceasta saptamana - a fost aleasa cea mai stilata actrita de Costume Designers Guild Awards intr-o gala unde a fost prezenta alaturi de Russell Crowe. Gala Premiilor Oscar are loc luni dimineata, de la ora 03.30 si va fi transmisa live-text pe www.procinema.ro

Anne Hathaway a luat deja Oscarul pentru cea mai bine imbracata actrita: de ce a fost huiduita de fani vedeta din Mizerabilii


Comparata de revista OK cu Audrey Hepburn nu doar pentru talentul ei, ci si datorita tunsorii pe care a adoptat-o in aceasta vara, Anne Hathaway a trecut cu brio de momentul mai neplacut de la premiile BAFTA unde a fost huiduita cand si-a facut apartia pe covorul rosu. Atunci actrita nu a stat deloc de vorba cu presa si fanii, grabindu-se inauntru. Multimea nu a reactionat prea bine la indiferenta ei.


"Am ajuns asa de tarziu, incat a trebuit sa fug pe covorul rosu si sa ratez interviurile. Partea cea mai rea e ca am ratat si fanii. Ei erau acolo, afara, in frig, ploaie si lapovita, si m-au huiduit", a marturisit actrita in emisiunea lui Jay Leno. Actritei i s-a rupt fermoarul de la rochie: "Era o rochie facuta special pentru mine, era minunatata si cand m-am imbracat fermoarul s-a rupt" a povestit aceasta despre motivul pentru care a intarziat. Unul dintre stilistii vedetei a incercat sa-i coase rochia, insa nu a functionat, asa ca actrita a ales o alta tinuta.


Cand numele ei a fost rostit pe scena la BAFTA, actrita a urcat sa-si ia trofeul cu lacrimi in ochi: "Sunt foarte bucuroasa si un pic aeriana, asta nu e nimic nou. Este incredibil, sunt extrem de surprinsa" a declarat actrita.


La Gala Costume Designers Guild Award, actrita a purtat o rochie Gucci, aurie despre care presa a spus glumind ca seamana cu o statueta Oscar. Duminica noapte, Anne va fi prezenta alaturi de zeci de vedete de film la Dolby Theatre in Hollywood pentru gala Oscarurilor: actrita este nominalizata la categoria cea mai buna actrita in rol secundar alaturi de Amy Adams (The Master), Sally Field ( Lincoln), Helen Hunt (The Sessions), Jacki Weaver Silver Linings Playbook.



 

Rolul lui Fantine din muzicalul Les Miserables i-a adus a doua nominalizare la Oscar din cariera dupa cea primita in 2009 pentru Rachel Getting Married. Anne Hathaway a crescut, practic, cu acest muzical. Cand actrita avea doar sapte ani, mama ei a fost distribuita in turneul american al muzicalului in rolul unei lucratoare in fabrica, si a jucat si rolul lui Fantine pe durata prezentei ei in compania de teatru. Hathaway a petrecut trei ore de auditie cu regizorul Tonm Hooper si a asteptat o luna inainte de a afla ca primise rolul.


Odata intrata in proiect, actrita s-a pregatit la fel de intens ca si colegul ei Hugh Jackman. A ales sa-si taie parul, a pierdut mult din greutate, ea fiind deja destul de slaba, totul pentru ca Fantine sa fie credibila: “In cinci saptamani am slabit 12 kilograme. A fost extrem de intens si de dur, dar, daca m-as fi oprit sa ma gandesc la ce faceam,

probabil ca mi s-ar fi parut prea greu.”


In timp ce majoritatea muzicalurilor au portiuni mari de dialog, Mizerabilii este complet cantat, ceea ce ar fi trebuit sa fie dificil pentru actori si pentru realizatori. Hathway a povestit ca s-a simtit pregatita: “Cand ai o poveste atat de dramatica, unde povestea nu se desfasoara prin dialog, ci prin cantece, resimti o presiune imensa, dar, in acelasi timp, totul e atat de spontan! E un risc, dar beneficiile surclaseaza dificultatile.”

Anne Hathaway, pe numele sau intreg Anne Jacqueline Hathaway s-a consacrat cu rolul lui Mia Thermopolis din The Princess Diaries (2001). Debutul si l-a facut pe scena de teatru, iar in anul 1999 a aparut in serialul de televiziune Get Real. Ulterior, cand s-a facut cea de-a doua parte a filmului The Princess Diaries , tot cu ea in rolul principal, a mai filmat si la Ella Enchanted, ambele pelicule in anul 2004. A mai jucat in Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada (2006) si Becoming Jane (2007). Potrivit revistei People, Anne Hathaway a avut cea mai spectaculoasa ascensiune in 2001, iar in 2006 a aparut pe lista celor mai frumoase 50 femei din lume.

 

Gala Premiilor Oscar are loc luni dimineata, de la ora 03.30 si va fi transmisa live-text pe www.procinema.ro


 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies