marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hugh Jackman a ajuns in pragul colapsului: cum a slabit si s-a ingrasat cu 10 kg pentru rolul care i-a adus prima nominalizare la Oscar din cariera

Nominalizat la Oscar pentru prima data in cariera, Hugh Jackman nu s-a dat in laturi de la niciun sacrifiu. Actorul a vorbit intr-un interviu pentru Hollywood Reporter despre cum s-a infometat pentru prima scena a lui Jean Valjean din Les Miserables, despre prietenia sa cu Rupert Murdoch si despre cicatricile emotionale ale copiilariei sale.

Hugh Jackman a ajuns in pragul colapsului: cum a slabit si s-a ingrasat cu 10 kg pentru rolul care i-a adus prima nominalizare la Oscar din cariera

Rolul lui Jean Valjean i-a adus deja un Glob de Aur la categoria cel mai bun actor in rol principal (musical sau comedie), insa cea mai mare realizare de actor a lui Hugh Jackman este prima nominalizare la Oscar la o categorie unde se lupta cu nume ca Daniel Day-Lewis, Joaquin Phoenix, Denzel Washington si Bradley Cooper.


Actorul in varsta de 44 de ani a dezvaluit ca si-a fortat corpul pana a ajuns in pragul colapsului in timp ce filma Les Miserables. Actorul a slabit 10 kilograme la inceput pentru a-l juca pe ocnasul cu numarul 24601, si s-a ingrasat cu 14 kilograme pentru a-l juca pe Monsieur Madeleine - numele pe care si-l ia dupa ce nu mai este prizonier. Cea mai grea scena pentru el a fost cea din deschiderea filmului Les Miserables - ecranizarea romanului lui Victor Hugo in viziunea regizorului Tom Hooper. Actorul a fost atat de dispus sa faca orice pentru rol, incat, cu 36 de ore inainte de a filma secventa de deschidere, a decis sa nu mai bea nici apa. Acesta arata incredibil de slab si transformat de apa rece in care a filmat scena in care un grup de ocnasi trag un vas de lupta.



"Nu am baut nimic in toata ziua respectiva cand am filmat scena de deschidere cu Russell Crowe (care il joaca pe Inspectorul Javert). M-a luat durerea de cap si imi venea sa beau apa din ocean" a dezvaluit actorul care l-a ingrijorat pana si pe regizorul Tom Hooper. "Normal, nu incurajez astfel de comportamente. L-am rugat sa bea apa. Stiam ca a consultat doctori cand a luat aceasta decizie. Mi-aduc aminte ca la un moment dat devenise foarte, foarte rece." a povestit Tom Hooper.


Renumit ca actor de filme de actiune, Jackman a trebuit sa indure antrenamente extrem de dure pentru a-l juca pe  Logan/Wolverine. Cu toate acestea, despre rolul Jean Valjean actorul a spus: "N-am mai avut vreun rol care sa ma solicite atat de mult atat fizic, cat si emotional; a trebuit sa apelez la tot ce am invatat si am practicat pana acum. Toate rolurile mele de pana acum, fie pe scena, fie in film, au dus la ceea ce am facut pentru acest rol. E rolul unei vieti."


Jackman s-a implicat total in pregatirile fizice pe care i le cerea transformarea personajului sau de-a lungul anilor. S-a decis ca scenele cu Valjean condamnat sa fie filmate chiar la inceput, pentru ca Jackman sa piarda din greutate si sa-si poata lasa barba: „A fost important pentru cursul povestii; supravietuiam cu un minimum de mancare, dar, cum Valjean dispunea si de o forta fizica impresionanta, a trebuit sa-mi petrec zilnic cate trei ore la sala de forta. A fost un inceput foarte dur.”


Regizorul a inceput lucrul cu Hugh Jackman cu noua luni inainte de prima filmare: “A fost cea mai incantatoare auditie la care am participat eu vreodata! Hugh stapaneste la perfectie jocul actoricesc combinat cu cantecul. E capabil ca nimeni altul sa ofere emotii prin intermediul muzicii. E fluent si in largul lui cand canta. Pentru mine e un geniu in actorie si cantat, a fost ca Sfantul Graal, ceva ce nu ai crede ca poate exista.”


Actorul australian a dezvaluit si cum a fost ales pentru acest rol: “Auditia a durat trei ore. Era prima sesiune de lucru a lui Tom cu materialul, care s-a transformat, intr-un final, intr-un atelier de lucru. A fost, fara indoiala, cea mai electrizanta auditie la care am participat vreodata, dar, dupa trei ore a trebuit sa-i spun lui Tom ca trebuia sa ajung acasa sa-mi pun copiii la culcare!”


Actorul a vorbit si despre dorinta lui Tom Hooper de a inregistra melodiile live. Pe platou, fiecare actor primea casti, care le permitea sa auda acompaniamentul unui pianist care canta chiar acolo. Pianistul ii urmarea printr-un monitor, pentru a putea regla tempoul cu cel al actorilor. Vocile au fost inregistrate si fara acompaniament la pian, ceea ce a permis ca orchestra sa execute acompaniamentul.


Actorul a dezvaluit ca este prieten cu mogulul Rupert Murdoch inca din urma cu 10 ani cand acesta l-a rugat sa fie nasul fiicei sale Chloe." M-am intalnit in Rupert Murdoch la ziua lui Nicole Kidman. El isi tinea fiica in brate. Eu imi tineam fiul. Ne-am imprietenit atunci" a povestit acesta.


Jackman a dezvaluit ca este si acum marcat de abandonul mamei sale Grace, care l-a parasit la varsta de 8 ani lasandu-l pe el si pe fratii sai in Sydney alaturi de tatal lor - Christopher. Jackman a sperat pana la 13 ani ca mama lui se va intoarce. "Tata a mers in Anglia dupa ea pentru a o convinge sa se intoarca. Insa intre timp se maritase cu altcineva si avea un alt copil. Mi-am dat seamna atunci, avem 13 ani, ca nu se va intoarce" a marturisit acesta.



Hugh a povestit ca in centrul vietii sale se afla sotia sa, actrita Deborra-Lee Furness, in varsta de 57 si cei doi copii ai cuplului -Oscar, de 12 ani si Ava, de 7 ani. Impreuna formeaza un cuplu solid, dar Hugh Jackman si Deborra-Lee Furness au o mare neimplinire: nu au putut sa aiba un urmas biologic. Actorul de 44 de ani a dezvaluit ca sotia sa, mai varstnica decat el cu 13 ani, a suferit mai multe avorturi spontane incercand sa devina mama.
 


 

Actorul filmeaza in aceasta perioada drama Prisoners in regia lui Denis Villeneuve si in care joaca alaturi de Jake Gyllenhaal si Viola Davis. Filmul spune povestea unui tamplar dintr-un orasel de provincie (Hugh Jackman), a carui fiica este rapita, impreuna cu prietena ei cea mai buna. Dupa ce politia nu reuseste sa gaseasca cele doua fetite, tatal disperat decide sa isi faca singur dreptate, rapindu-l la randul sau pe presupusul responsabil de disparitia copiilor. Pe masura ce trece timpul insa, acesta afla ca este posibil sa fi facut o mare greseala si sa se fi razbunat pe omul nepotrivit.

 

In luna iulie, actorul va lansa The Wolverine al cincilea film in care il joaca pe celebrul super erou din seria X-Men.

 

 

 Sursa: Hollywood Reporter


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies