marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mizerabilii: cum au fost modificate corpurile lui Hugh Jackman si Anne Hathaway pentru a interpreta cele mai iubite si cunoscute personaje ale literaturii universale

Hugh Jackman si Anne Hathaway interpreteaza doua dintre cele mai iubite si cunoscute personaje ale literaturii universale in musicalul Mizerabilii. Secretele transformarilor celor doi actori pentru aceste roluri au impresionat milioanele de fani ale romanului scris de Victor Hugo.

Mizerabilii: cum au fost modificate corpurile lui Hugh Jackman si Anne Hathaway pentru a interpreta cele mai iubite si cunoscute personaje ale literaturii universale

Les Miserables este, fara indoiala, cel mai indraznet musical realizat vreodata. Cu peste 2000 de constume create, este primul film in care actorii sunt filmati live cand canta melodiile din repertoriu, fara a mai fi inregistrati anterior.
 

Sa-l faci pe unul dintre cei mai atragatori actori de la Hollywood sa arate ca un ocnas aflat la limita fortelor nu a fost treaba usoara pentru echipa de make-up artisti din Les Miserables. Producatorii au dezvaluit intr-un scurt video cum au reusit sa-i transforme atat pe Anna Hathaway cat si pe Hugh Jackman.


Toata lumea a  vorbit despre modul surprinzator si periculos in care a slabit Anne Hathaway, insa si Hugh Jackman a avut parte de o transformare incredibila. Actorul in varsta de 44 de ani a fost metamorfozat cu ajutorul machiajului intr-un puscarias murdar si terminat din punct de vedere fizic, a declarat artista Lisa Westcott care s-a ocupat de machiajul actorilor. Actorul a purtat si o proteza dentara pentru a arata cat de mult i s-au deteriorat dintii alaturi de corp. Parul i-a fost smuls de paznicii inchisorii iar pe fata Jackman a purtat extensii de par care il faceau sa para nu doar mai slab, ci si mai batran. Cu ajutorul unor lentile de contact, ochii ii arata ingrozitor de rosii.

 

Daca majoritatea actorilor din distributie a purtat proteze pentru a-si ascunde adevarata dantura, Anne Hathaway a avut dintii direct pictati. Regizorul Tom Hooper a admirat puterea actritei, in varsta de 30 de ani de a se lasa "uratita" pentru o scena faimoasa in film - cea in care Fantine, o muncitoare de fabrica ajunge sa-si vanda parul pentru a face rost de bani ca sa-si intretina fiica. Intr-o alta scena, lui Fantine ii sunt smulsi si dintii tot pentru a face rost de bani. "Am incercat sa o convingem ca nu este nevoie sa-si cioparteasca parul pentru ca totul putea fi facut cu ajutorul unor mici trucuri de camera", a declarat Hooper.


Hugh Jackman a vorbit si despre experienta de a face in premiera un musical in care melodiile sunt interpretate live. "Filmul devine mai profund si ne da mai multa libertate", a explicat Jackman. "Este mult mai puternic, te face sa plangi" a adaugat si Amanda Seyfried, interpreta lui Cosette.

 

 

 

Filmul, regizat de Tom Hooper, castigatorul Oscarului 2011 pentru The King’s Speech (2010), promite sa fie una dintre cele mai mari capodopere ale generatiei si un posibil candidat pentru premiile BAFTA si Oscar 2013, avand o distributie de zile mari, alaturi de Hugh Jackman jucand Anne Hathaway, Amanda Seyfried si Russell Crowe.


Mizerabilii este considerat cel mai bun si cunoscut roman scris de Victor Hugo in anul 1862 , in timp ce se afla in exil. Acest roman este considerat drept una dintre cele mai mari capodopere ale societatii, dar si o fresca sociala a acelor vremuri. Romanul il urmarest pe Jean Valjean, un biet sarac condamnat la nouasprezece ani de munca in ocna pentru furtul unei paini pedepssa prelungita din cauza multiplelor incercari de evadare.

 

Dupa ce isi ispaseste pedeapsa, Jean Valjean il intalneste pe generosul episcop Myriel Bienvenu, care ii va schimba viata radical intr-un sens pozitiv. Valjean ajunge printr-o imprejurare sa devina primarul unui orasel, inspirat de episcop, acesta usureaza munca cetatenilor, mentine fabrica de acolo in functiune, face multe fapte milostive si ajuta diferiti oameni aflati la nevoie, toate acestea sub un nume fals - Madeleine.

 


Acolo o intalneste pe Fantine, o fosta lucratoare dintr-o fabrica, nevoita acum sa se prostitueze pentru a plati sumele prea mari cerute de familia Thenardier. La aceasta familie se afla in crestere fiica lui Fantine, Cosette. Primarului Madeleine i se face mila de aceasta femeie de numai douazeci si doi de ani, care cade la pat bolnava la un moment dat. O viziteaza zilnic si promite sa o aduca inapoi pe Cosette la mama sa. Familia la care o lasase o tinea pe fata de slujnica.

 


Mizerabilii se va lansa in Romania pe 25 ianuarie 2013.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies