marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anthony Hopkins intra in mintea unui geniu, Hitchcock: e dezgustat de modul in care se umilesc actorii pentru Oscar si de ce nu vrea sa se retraga niciodata

Anthony Hopkins, in varsta de 74 de ani, revine in aceasta iarna pe marile ecrane cu un film ce s-a bucurat de recenzii extraordinare si care are interpretari fantastice - Hitchcock. Actorul britanic a declarat intr-un interviu pentru Huffington Post ca se simte dezgustat de modul in care colegii sai de breasla se umilesc in fata producatorilor inainte de sezonul premiilor la Hollywood si in special de cel al Oscarurilor.

Anthony Hopkins intra in mintea unui geniu, Hitchcock: e dezgustat de modul in care se umilesc actorii pentru Oscar si de ce nu vrea sa se retraga niciodata


Regizat de Sacha Gervasi si cu o distributie de 5 stele formata din Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson si Jessica Biel Hitchcock se anunta un candidat serios la Oscar in 2013.  Anthony Hopkins a vorbit despre temerile de a-l juca pe Hitchcock, despre pregatirea pentru acest rol si i-a blamat pe actorii care recurg la lingusiri pentru a intra in gratiile producatorilor in sezonul marilor premii din industria de film americana.


Ai mai jucat personalitati istorice. Ti-a fost teama abordand un nou personaj din viata reala?

"Initial m-am temut. Mi-a fost frica si la o buna parte din filmarile peliculei. M-am pregatit la sange, insa fiind un perfectionist am vrut sa fiu sigur ca totul este absolut corect. Sacha mi-a spus <<Nu esti Alfred Hitchcock, esti Anthony Hopkins interpretandu-l pe el>>. I-am raspuns: << Da, stiu.>> Insa nici macar nu m-am uitat pe monitoare in timpul productiei. Nu voiam sa ma vad si sa ma aud. Ma pregatisem suficient pentru acest rol."

Care a fost partea cea mai grea a pregatirilor?

"Cred ca prima a fost sa nimerim machiajul perfect. Nu a fost un proces dificil in sine, insa am facut 5-6 teste de camera pentru a verifica sa nu fie prea mult machiaj. Si sa-i reproduc exact vocea a fost greu. Am vazut foarte multe emisiuni de tipul<<Alfred Hitchcock Presents>>"


L-ai cunoscut pe Alfred Hitchcock inainte sa moara?

"L-am cunoscut in West Hollywood. Agentul meu m-a dus acolo intr-un restaurant si mi-a spus: <<Alfred Hitchcock este aici>> Reactia mea a fost: <<Dumnezeule! Pot sa-l intalnesc?>> Hitchcock tocmai fusese facut cavaler, am trecut pe langa el iar agentul meu l-a salutat: << Buna ziua, Sir Alfred>>. Ne-a raspuns:<<Buna, ce faceti?>> Agentul meu m-a prezentat: <<Acesta este clientul meu - Anthony Hopkins>> Atunci Hitchcock m-a salutat: << Incantat, sunt sigur>>"

Sacha Gervasi se afla la debutul ca regizor. A facut ceva aparte ca sa iti castige increderea?

"Nu, avea deja increderea mea. Am facut acest film in principiu pentru ca nu avea nicio experienta. Am crezut ca este o provocare interesanta. Era foarte entuziasmat si este un tanar foarte inteligent. Era obsedat de acest film si isi dorea cu disperare sa joc in el. Tom Pollock, producatorul executiv, ni s-a alaturat in timpul unui pranz si mi-a spus: << Tony, vrem ca tu sa joci acest rol, speram sa accepti>>. Am raspuns: << Daca acesti oameni cred in mine, o voi face si eu>>. Si am inceput munca."


S-a vorbit mult despre modul in care actorii din distributia filmului "Lincoln" au ramas in pielea personajelor pe durata intregii productii. Faci asta si tu?

"Nu, nu fac asa ceva. Poti sa recurgi la asa ceva, insa nu accept sa fiu numit <<Mr. Hitchcock>> in afara filmarilor. Cred ca este o prostie. Nu pot intelege asta. Daca vor sa fie nefericiti, este decizia lor. Eu nu sunt interesat. Este un job, il fac, insa cu siguranta nu o sa-mi fac viata nefericita doar pentru a juca un rol."



Cred ca si oamenii din jurul tau ar fi nefericiti in acest caz.

"Bineinteles. Este o adevarata pacoste. Cine vrea sa fie un morocanos nefericit pentru ca isi doreste sa aiba o interpretare corecta asa ca trebuie sa-i spui pe numele personajului pe care il joaca. Este un chin. Am lucrat cu astfel de actori si sunt o pacoste intr-adevar. Nu e placut sa lucrezi cu ei. Am lucrat cu multi ciudati, din fericire nu prea multi. Mi-am promis sa nu mai lucrez cu ei niciodata."


O mare parte din filmul "Hitchcock" trateaza faptul ca se credea despre el ca e prea batran si ca trebuia sa se retraga dupa lansarea lui "North by Northwest". Te gandesti la retragere?

"Nu vreau sa ma retrag niciodata. Am facut-o cu ceva vreme in urma. Nu am planuit asta, insa mi-am spus: << Poate ar trebui sa ma linistesc si sa inchei totul>>. Sotia mi-a spus:<< Daca faci asta, o sa mori. Nu te poti retrage. Este munca ta, este viata ta. Iubesti sa muncesti.>> Cand oamenii se retrag - in special barbatii- daca o fac prea devreme mor din cauza stressului, a singuratatii sau pentru ca beau sau inimile le cedeaza. O anumita doza de stress e buna in viata. Stressul doar de a munci, cere efort si te face sa mergi inainte."


"Hitchcock" a iscat deja valva pentru Oscaruri. Ce crezi despre sezonul premiilor?

A starnit valva pentru Oscaruri? Nu am auzit asta.


Da, a facut-o. S-a spus ca tu vei primi nominalizare pentru cel mai bun actor si Helen Mirren, pentru cea mai buna actrita.

"Cinstit sa fiu, agentul meu m-a sunat si mi-a spus:<< Tony, trebuie sa vii la New York pentru ca se vorbeste despre film>> Am raspuns: <<Nu pot sa vin la New York pentru ca fac aici doua filme. Lucrez din nou luni, am lucrat vineri. Nu e posibil sa ajung in New York>>. El a insistat: <<Trebuie sa incerci sa pleci.>> I-am raspuns: << Lucrez cu un studiou de film>>. Intr-un fel ma simt usurat pentru ca nu sunt implicat in aceasta promovare a filmului. Pentru ca, in primul rand nu pot sa o fac, in al doilea rand nu are niciun rost. Stii, am mai trecut prin asta - am luat Oscar pentru Silence of the Lambs si am fost nevoit sa fiu dragut cu oamenii, sa fiu fermecator,  sa flirtez cu ei. Hai! Oamenii exagereaza flatand membrii Academiei care voteaza pentru nominalizari. E dezgustator. Asta a fost mereu impotriva a ceea ce cred eu."


Nu esti singurul. Tot mai multi actori vor sa lase munca sa vorbeasca pentru ei.

Si eu imi doresc asta. Sa lingusesti pe cineva cu autoritate te poate ajuta sau termina. Nu suport acest lucru. Este gretos de privit. Sa te umilesti si sa pupi in fund producatori faimosi ma face sa vomit. Ma imbolnaveste. Am vazut acest gen de lucruri de prea multe ori. Chiar anul trecut. Este vorba de un mogul-producator pe care toata lumea il pupa in fund. Ma gandeam:<< Ce faceti? Nu aveti niciun fel de respect de sine?>> Imi venea sa le spun: <<Duceti-va la dracu'!>>

 

Hitchcock  va avea premiera in Romania pe 22 februarie 2013.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies