marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo: filmul lui Ben Affleck a dat peste cap toate predictiile pentru Oscar 2013, cine va castiga marele premiu

Saptamana trecuta a fost una glorioasa pentru Ben Affleck. Regizorul de 40 de ani a triumfat cu Argo, care a fost desemnat filmul anului de catre PGA, a fost premiat si la SAG pentru cea mai buna distributie, iar la Globurile de Aur a frant visele tuturor aflati in cursa dupa ce a luat premiul pentru cel mai bun film al anului, dar si pentru cea mai buna regie.

Argo: filmul lui Ben Affleck a dat peste cap toate predictiile pentru Oscar 2013, cine va castiga marele premiu

Toate premiile castigate in ultima luna de catre Argo, respectiv Ben Affleck, il dau ca favorit la Oscar in 2013 pentru categoria Best Picture. Desi Ben Affleck lipsteste (in mod suprinzator) de pe lista regizorilor nominalizati la Oscar, Argo ar putea fi incoronat pe 24 februarie cu Oscarul pentru cel mai bun film al anului. Si totusi, poate Argo sa spulbere sansele tuturor celorlalte productii aflate in cursa?


Cei de la Hollywood Reporter au analizat sansele filmelor aflate  in cursa pentru Oscar, care in acest an pare mai stransa ca niciodata.

1. Zero Dark Thirty

Uitati de tortura si concentrati-va pe argumentul cel mai solid: Zero Dark Thirty este plasat intr-o lume dura, dominata de barbati dar are in centru un personaj feminin. Acest film le ofera cinefililor unul dintre cele mai puternice personaje feminine creat vreodata: Maya. Este singurul film nominalizat la Oscar care are o poveste spusa prin ochii unei femei (Jessica Chastain) si care este regizat tot de o femeie, Kathryn Bigelow. Amandoua, atata Chastain cat si Bigelow s-au luptat din greu sa le fie recunoscuta munca, iar rezultatul este unul impresionant.
 

 


2. Lincoln


Lincoln este considerat cel mai complet film din sezonul Oscarurilor. Are toate ingredientele necesare pentru a castiga statueta: cel mai mare actor in viata- Daniel Day-Lewis plus cel mai mare regizor in viata -Steven Spielberg, un scenariu solid, coloana sonora puternica si aprecierea lui Blill Clinton - care a prezentat filmul pe scena Globurilor de Aur din 2013. Cel mai iubit presedinte american, Abrahm Lincoln, care a eliberat sclavii in America, este readus in atentia americanilor intr-un mod glorios si onorant de catre Spielberg, care nu da gres aproape niciodata.

 

3. Silver Linings Playbook

Comedia nebuna cu Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro si regizata de David O. Russell a reusit o performanta uluitoare: este primul film in 31 de ani nominalizat la toate cele 4 categorii importante: cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun actor/cea mai buna actrita in rol principal. Din cei 6000 de membri activi ai Academiei, 1000 sunt actori, aproape 20%. Silver Linings Playbook are mari sanse sa plece acasa cu statuete pentru toate marile categorii, lasand in urma pelicule despre care s-a spus de la inceput ca sunt favorite (Lincoln, Zero Dark Thirty sau Argo).

 

4. Life of Pi

Publicul s-a indragostit de filmul lui Ang Lee, ce-i drept, asa pare sa se fi intamplat si cu Academia Americana de Film - Life of Pi are 11 nominalizari la Oscar. Dar, campanie de sustinere la Oscar n-a fost prea inspirata, scriu cei de la Hollywood Reporter, care mai scriu ca vina ii apartine lui Harvery Weinstein, omul care a adus succesele The Artist si King's Speech. Daca Weinstein le-a convins pe nepoatele lui Charlie Chaplin sa promoveze The Artist, ar fi putut sa aduca niste lideri religiosi sa promoveze filmul sau macar sa se straduiasca sa aduca la Chinese Grauman's Theatre o versiune-papusa a lui Richard Parker, cum anul trecut se folosea de Uggie, simpaticul catel din The Artist pentru a atrage simpatie. Life of Pi trebuie promovat mult mai mult la Oscar, sustin cei de la Hollywood Reporter.

 


 

5. Les Miserables

Les Miserables aduce epoca de aur inapoi la Hollywood: se danseaza, se canta si se traiesc emotiile din plin. Insa, nici in acest caz, nu s-a pus accentul pe faptul ca filmul lui Tom Hooper invie un gen uitat, pe care doar Chicago a mai reusit sa-l readuca la viata. Nici recenziile din ultima perioada nu-l ajuta, unii dintre critici fiind total dezamagiti de spectacolul de pe marile ecrane al lui Hooper.

 

 

6. Amour

Un film strain in cursa pentru Oscar la Best Picture pare sortit esecului din prima. Insa nu si atunci cand regizorul este Michael Haneke iar filmul se numeste Amour. Amour are in total 5 nominalizari la Oscar, inclusiv la cel mai bun film strain. Se pare ca America s-a indragostit de povestea emotionanta a celor doi batrani care incearca sa isi duca viata dupa ce unul dintre ei se imbolnaveste. Emmanuelle Riva e si ea nominalizata la interpetarea feminina in rol principal si a devenit cea mai batrana actrita nominalizata la Oscar.

 

 


7. Django Unchained, Beasts of Southern Wild


Doua dintre cele mai puternice filme ale anului, iubite de public si critici, au fost uitate de mai multe ori in aces sezon, incluside la SAG. Dar asta nu inseamna ca sansele lor nu exista. Din pacate, campaniilor lor de sustinere la Oscar nu au fost cele mai inspirate. Harvey Weinstein a recunoscut la Sundance, intr-un interviu, ca e vina lui pentru faptul ca Tarantino nu se afla nominalizat la regie: "Intr-un fel e vina mea, am refuzat sa le trimit DVD-ul membrilor Academiei.  Am vrut sa ii fortez sa se duca in cinema sa vada Django. Acesta este cel mai important film din cariera lui Tarantino, este normal sa vezi in cinema acest film glorios. Probabil ca e vina mea pentru ca Tarantino nu e nominalizat, desi este unul dintre cei mai mari regizori in viata".

 

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies