marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo: filmul care se pregateste sa rupa blestemul Oscarurilor

Poate un film sa ia Oscarul fara sa fie nominalizat la regie? Pare o absurditate ca un film nominalizat la Oscar la categoria Best Picture unde are mari sanse sa castige sa fie ignorat total la categoria Best Director. La urma urmei cine a realizat filmul? Argo, in regia lui Ben Affleck are sansa sa rupa un blestem care nu a mai fost "incalcat" la Oscaruri inca din anii '80.

Argo: filmul care se pregateste sa rupa blestemul Oscarurilor


In ultimii 23 de ani doar un singur film a luat Oscar la categoria Best Picture, fara a fi nominalizat la categoria Best Director: Driving Miss Daisy (1989) cu Morgan Freeman si Jessica Tandy, in regia lui Bruce Beresford.


La cateva zile ce ce au fost facute publice in acest an nominalizarile la Oscar, toate vocile pariau pe Lincoln de Steven Spielberg, Life of Pi de Ang Lee si pe Silver Linings Playbook in regia lui David O. Russell. Acestea aveau cele mai numeroase nominalizari. Insa, in ultimele saptamani, Argo s-a impus la majoritatea premiilor din industria de film americana "furand" gloria lui Life of Pi sau Lincoln.



Argo
a fost numit filmul anului 2012 de Institutul American de Film, a luat trofeele pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor la Critics Choice Award si Globurile de Aur, a fost recompensat pentru cea mai buna distributie intr-un film de Asociatia Actorilor Americani si onorat cu titlul de filmul anului de catre  Asociatia Producatorilor Americani. In ultimii 4 ani fiecare productie care a fost numita filmul anului de Asociatia Producatorilor Americani a castigat si Oscarul pentru Best Picture.


Toate indiciile par sa arate ca in acest an Argo va spulbera blestemul "fara nominalizare la regie, nu iei Oscarul" si va ajunge al patrulea film din istoria Oscarurilor recompensat cu ravnita statueta, insa fara nominalizare pentru cel mai bun regizor. In afara de Driving Miss Daisy (1989), acelasi lucru s-a mai intamplat cu Wings (1928) - primul castigator de Oscar din istorie si Grand Hotel (1932).


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies