marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Asa a luat nastere cea mai infricosatoare creatura din istoria filmului. Cum arata dupa 25 de ani eroina care a schimbat fata filmelor horror

In 1979, Ridley Scott cucerea o intreaga planeta cu filmul Alien, care avea sa devina cel mai cunoscut si apreciat  horror din istorie. Dupa 7 ani, James Cameron dovedea cat de talentat este si cat de multe mai are de spus Sigourney Weaver in rolul celebrei Ellen Ripley. 

Asa a luat nastere cea mai infricosatoare creatura din istoria filmului. Cum arata dupa 25 de ani eroina care a schimbat fata filmelor horror

La 25 de ani distanta de la lansarea celui de al doilea film, seria  Alien ramane una dintre cele mai iubite francize, cu milioane de fani in intreaga lume.
 

Aliens, al doilea film din seria  Alien - considerata a fi o capodopera a genului horror -  a avut parte de un eveniment special, cu ocazia implinii a 25 de ani de la lansare. Intreaga distributie s-a reunit la Londra pentru o sedinta foto speciala facuta de Entertainement Weekly.

 

Sigourney Weaver, Bill Paxton, Lance Henriksen, Carrie Henn, Michael Biehn si regizorul James Cameron au fost prezenti pentru a-si readuce aminte de unul din cele mai de succes filme la care au participat cu totii. Insa au lipsit si nume importanta ca Paul Reiser sau Jenette Goldstein. Actiunea filmului are loc la 57 ani dupa cea din prima pelicula, personajul Weaver Ellen Ripley se reintoarce pe planetoidul LV-426 unde a intalnit pentru prima oara extraterestrul ostil. De data aceasta ea este insotita de o unitate de soldati.
 



Alien este una din cele mai puternice creatii science fiction din toate timpurile: toate cele trei filme devenit iconice pentru cinematografia mondiala. Primele trei filme au beneficiat de regizori mari ca: Ridley Scott, James Cameron si David Fincher. In 1997 a fost lansat Alien: Ressurection, regizat de Jean-Pierre Jeunet, dar n-a mai avut acelasi succes ca primele trei.

Sigourney Weaver, care a implinit 62 de ani in acest weekend, si-a pastrat farmecul si frumusetea deosebita care au caracterizat-o intotdeauna. Considerata actrita care nu imbatraneste niciodata, Sigourney Weaver ramane una dintre cele mai puternice si elegante actrite de la Hollywood. Chiar daca nu s-a incadrat in tiparele clasice ale industriei americane de film, Sigourney Weaver si-a impus propriul tipar si stil in lumea filmului.

 

Extraterestrul din seria Alien este considerat unul din cele mai inspaimantatoare creaturi cinematografice si a starnit fascinatia milioanelor de fani, dar si a altor regizori si producatori. Paul W.S. Anderson, cunoscut pentru seria Resident Evil, a mai adus in prim plan extraterestrul in Alien vs Predator (2004), pelicula care a mai avut o continuare in 2007, Aliens vs Predators: Requiem, fara personajul Ripley si cu actiune plasata in anii 2000. Putini stiu ca partea frontala a costumului de extraterestru era facut din craniu uman.


In 2012, Ridley Scott va lansa un prequel al seriei Alien denumit - Prometheus - cu Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, Guy Pearce si Idris Elba. Actiunea filmului are loc la aproximativ 30 de ani inainte de evenimentele descrise in filmul original Alien din 1979, personajele principale fiind tot echipajul navei Prometheus.


La reuniune, Sigourney Weaver, care a interpretat-o pe Ellen Ripley, unul din cele mai puternice personaje feminine din istoria cinematografica, a vorbit si despre al treilea film. Actrita a marturisit ca schimbarile aduse de David Fincher au fost destul de importante.

"Credeam ca ma voi reintalni cu personajele Newt, Hicks si Bishop, ma gandeam ca vom fi o familie, dar dupa ce David Fincher a primit proiectul, totul s-a schimbat. Cred ca fost un adevarat soc pentru Jim (n.r. James Cameron, regizorul Aliens)."


In urma cu 32 de ani, intra pentru prima data in pielea unui personaj care avea sa devina legendar: Ellen Ripley. Carisma si talentul actritei au facut ca Ellen Ripley sa intre in topul celor mai puternice personaje feminine din istoria Hollywood-ului. Actrita americana a revenit in toate cele patru filme din franciza, insa nu va juca in sequelul din 2012.

Anul acesta, ea a spus intr-o declaratie ca si-ar dori sa o mai joaca inca o data pe Ellen Ripley, daca producatorii i-ar oferi sansa. Insa s-a aratat dezamagita de faptul ca Hollywood-ul nu mai este interesat de actrite peste 50 de ani.

Chiar daca rolul lui Ellen Ripley este cel mai cunoscut din cariera lui Sigourney Weaver, actrita a mai avut si alte interpretari cu care si-a cucerit fanii. Iata 5 dintre cele mai cunoscute si apreciate roluri.


5. Ghost Busters (1984)

In celebra comedie cu subiect mai putin obisnuit, in care o echipa de oameni de stiinta incearca sa prinda fantome, Sigourney Weaver joaca rolul lui Dana Barrett, dar in acelasi timp joaca si in rolul unei spirit malefic, Zuul. La fel de carismatica, actrita este greu de uitat si in acest film.


4.
Alien (1979)

In scenariul original, Ripley era un personaj masculin. Dar cand Weaver a venit la auditie, i-a convins pe toti ca merita rolul, asa ca scenaristii l-au transformat intr-un personaj feminin. Weaver este cu siguranta, o luptatoare, care este capabila sa supravietuiasca chiar si in cel mai ostil mediu. Rolul lui Ellen Ripley a intrat in istorie, la fel si ea, actrita care a dat viata unul personaj legendar.

3. Working Girl (1988)

Cand vrea, Sigourney Wevaer poate sa fie si o scorpie. Cel putin in Working Girl, ne-a convins pe toti de ca ar fi in stare de orice ca sa ajunga in varf, in rolul unei femei de afaceri irascibile si fara scrupule, dar in acelasi timp plina de umor.

2. Death and The Maiden (1994)

Daca v-ati intrebat vreodata daca actrita poate mai mult, cu acest film a demonstrat ca este capabila sa joace si in drame. In thriller-ul psihologic Death and The Maiden, ea este o femeie convinsa ca vecinul sau (Ben Kinglsey) este un talhar care a rapit-o si violat-o cu multi ani in urma. Problema este ca ea nu vazut niciodata fata atacatorului. Publicul a fost impresionat de interpretarea actritei, care a demonstrat ca este una dintre marile figuri de la Hollywood.

1. Aliens (1986)

Tenace, cu sange rece si periculos de inteligenta, Ellen Ripley, interpretata magistral de Sigourney Weaver, o face pe Linda Hamilton (Terminator 2) sa para o Scufita Rosie. Cam asta a fost parerea unor critici dupa ce au vazut filmul lui Cameron. In Aliens 2, instinctul matern impreuna cu instinctul de supravietuire o fac pe Ripley si mai periculoasa si mai razbunatoare. In timp ce incearca sa ii salveze viata lui Newt, o fetita abandonata, ea se lupta cu temutul extraterestru care le vaneaza pe amandoua. Inca o data, actrita a oferit o interpretare fara cusur a personajului care a facut-o celebra.

 



Modifică setările cookies