marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hi, I'm Chucky, wanna play? Papusa care a terifiat o generatie face 23 de ani. 12 filme horror pe care sa le vezi in acest weekend

Mai sunt cateva zile pana la Halloween ocazie cu care cea mai buna papusa horror all time - Chucky - face 23 de ani de la lansare. 

Hi, I m Chucky, wanna play? Papusa care a terifiat o generatie face 23 de ani. 12 filme horror pe care sa le vezi in acest weekend

Cine nu a simtit macar o data fiori la celebra replica  "Hi, I'm Chucky, wanna play?"

Child's Play sau Jucaria a fost o productie ce a speriat multe generatii si a reprezentat o noutate in domeniu la vremea respectiva in 1988, fantomele si zombie fiind deja concepte expirate la acel moment.

MTV a declarat-o acum 10 ani in topul celor mai ciudate si infricosatoare personaje negative din filmele horror. Papusa care a adapostit spiritul unui feroce criminal si care incepe sa ucida a fost creata acum 23 de ani de producatorul Don Mancini si a avut parte de patru continuari: Child's Play 2 (1990), Child's Play 3 (1991), Bride of Chucky (1998) si Seed of Chucky (2004).


 

Regizat de Tom Holland Child’s Play nu este un film modest in ceea ce priveste efectele speciale si interpretarile actorilor si a devenit un instant clasic printre fanii filmelor horror. Ideea originala era ca filmul sa fie o satira la adresa industriei de jucarii din SUA si a modului in care aceasta ii manipuleaza pe copii, insa s-a dezvoltat intr-un film de groaza.

Bineinteles ca filmul a generat si controverse: in perioada lansarii sediul MGM ( studiourile care au produs pelicula) a fost asaltat de parinti care au cerut interzicerea filmului pe motiv ca acesta i-ar fi incitat la violenta pe copii. In 1992, crima unei tinere de 16 ani, arsa de vie dupa ce a fost torturata cu inregistrari ale catchphrase-ului Hi, I'm Chucki (Wanna Play?) a terifiat Anglia. Fara sa aduca o poveste extrem de complexa, pelicula a devenit un clasic al genului poate si datorita faptului ca se bazeaza pe transformarea a ceva complet nevinovat - un simbol al copilariei - intr-un ucigas nemilos. Pe tine te-a speriat vreodata Chucky?


Si pentru ca se apropie Halloween-ul iata o lista cu 12 filme horror pe care sa le vezi in acest weekend.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies