marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Batman a ajuns de nerecunoscut: transformare spectaculoasa pentru Christian Bale pe platourile noului sau film, primele imagini din Abscam Project

Christian Bale este un maestru al transformarilor socante. A demonstrat asta cand a slabit ingrozitor de mult pentru Masinistul, apoi pentru The Fighter, dar si cand s-a facut numai muschi pentru seria The Dark Knight. Actorul de 39 de ani si-a surprins iarasi fanii cu o transformare spectaculoasa pentru noul sau film.

Batman a ajuns de nerecunoscut: transformare spectaculoasa pentru Christian Bale pe platourile noului sau film, primele imagini din Abscam Project

GALERIE FOTO: Cele mai bune 10 roluri din cariera lui Christian Bale!

 

 

Christian Bale a inceput filmarile la noul film regizat de David O.Russell, numit provizoriu Abscam Project. Pelicula il aduce inca o data alaturi de frumoasa actrita Amy Adams, si este a doua colaborare cu regizorul David O.Russell, dupa The Fighter (2010), care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Christian Bale s-a ingrasat considerabil pentru noul sau rol, si-a lasat parul mai lung, dar a afisat si un inceput de chelie, tot pentru noul sau film.


Abscam Project
este un thriller politic regizat de David O. Russell (dupa un scenariu de Eric Singer) care se va concentra pe un complicat caz de coruptie din anii ’70, cu ramificatii in Congresul SUA. Atunci 31 oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei fiind pusi sub acuzare.

 

 


In Abscam Project, numit pana de curand American Bullshit, Christian Bale il va interpreta pe genialul escroc financiar Melvin Weinberg care alaturi de amanta si partenera sa la crime - Amy Adams - este obligat sa lucreze cu un agent FBI scapat de sub control - Bradley Cooper - pentru a pacali o serie de politicieni. In centrul povestii se afla si primarul din Camden, New Jersey - Jeremy Renner. Din distributie face parte si frumoasa, Jennifer Lawrence, care va juca rolul nevestei lui Christian Bale.


In anul 1978, mai multi agenti ai Biroului Federal de Investigatii au pozat succesiv in seicul fictiv Kraim Abdul Rahman si s-au intalnit cu oficiali ai Guvernului nord-american, inregistrand pe casete video momentele in care dadeau mita in schimbul obtinerii unor asa-zise favoruri politice. Operatiunea secreta “Abscam” (o prescurtare de la Abdul scam) a fost perfectata din umbra de eminenta cenusie Melvin Weinberg, un condamnat la inchisoare pe care agentul Jimmy Boyle l-a constrans sa colaboreze cu FBI-ul la acest caz.

 

In 2012, actorul a lansat pe marile ecrane ultimul film din seria Batrman - The Dark Knight Rises, rol pentru care s-a mentinut in forma si si-a lucrat muschii. FIlmul a facut incasari de peste 1 miliard de dolari la nivel global.

 

 

La 39 de ani, Christian Bale castigator al unui premiu Oscar in 2010 pentru drama Luptatorul, are o cariera impresionanta.


Actorul galez a atras atentia publicului inca de la varsta de 13 ani, cand a jucat in filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile magnifice din  "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Inceputuri" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptatii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari incasari din 2008, "Terminator - Salvarea" (2009), "Inamici publici" ( 2009) si  "Luptatorul" ( 2010).

Modul in care actorul a reusit sa se reinventeze pentru fiecare rol in ultimii 12 ani i-a impresionat pe criticii de film si i-au adus milioane de fani. Transformarile sale pentru diverse roluri au atras atentia tuturor si nu de putine ori presa s-a aratat ingrijorata de aspectul actorului care a ajuns sa aiba si 55 de kg pentru a intra in pielea lui Trevor Reznik din Masinistul ( 2004), un barbat care nu a mai dormit de un an si care ajunge sa-si puna la indoiala sanatatea mintala din cauza oboselii.

 

Incredibil de slab, cu cearcane si lipsit de vlaga, Bale a facut unul din cele mai bune roluri ale sale, parand ca se frange la fiecare miscare.Pentru rolul din "Masinistul", actorul a slabit atat de mult, incat producatorii aveau indoieli ca va mai fi in stare sa joace si se temeau pentru sanatatea lui. Bale a slabit 28 de kg pentru acest rol, in timp ce cu doar 2 ani in urma sa ingrasa pana la 83 de kilograme pentru un alt film impresionant  "The Reign of Fire". 


In 2005, la debutul sau ca super erou in  Batman Begins a ajuns la 104 kg, cu 18 kg peste ceea ce dorea regizorul Christopher Nolan de la el. Transformarea avea loc in mai putin de un an de la rolul din Masinistul.


"Nu puteam sa fac nicio flotare dupa ce am terminat Masinistul. Nu mai aveam muschi. Mi-a fost foarte greu sa-mi reconstruiec corpul" a declarat Bale dupa cea mai drastica oscilatie de greutate a sa.

 

 


In 2006 pentru rolul din "Rescue Dawn" unde il juca pe Dieter Dengler, un pilot de razboi, impuscat si luat prizonier in Laos in timpul Razboiului din Vietnam a slabit din nou pana la 61 de kilograme. Doi ani mai tarziu, in 2008, era gata de lupta ca Batman in The Dark Knight: Bale avea 86 de kilograme.


In 2009, americanii erau atat de impresionati de cat de mult a slabit din nou pentru filmul Luptatorul incat cei de la revista Entertainement Weekly au scris un articol cu titlul: "Memoriu catre Academia Americana de Film: dati-i lui Christian Bale  un Oscar pana nu dispare de pe fata Pamantului".


Sursa foto: Splash
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies