marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cenusareasa stie cel mai bine: pantofii sunt cei mai buni prieteni ai unei fete. Cei mai cunoscuti designeri au recreat celebrul pantof

Una dintre cele mai indragite si cunoscute povesti din lume a revenit pe marile ecrane incepand din 13 martie. Dupa 65 de ani de la premiera animatiei Disney, „Cenusareasa” isi pune din nou condurii de clestar si se pregateste pentru balul regal.

Cenusareasa stie cel mai bine: pantofii sunt cei mai buni prieteni ai unei fete. Cei mai cunoscuti designeri au recreat celebrul pantof

Fermecand deopotriva fete si femei, povestea tinerei care isi pierde pantoful de clestar in seara balului – incercand sa fuga inainte de miezul noptii, cand vraja urma sa dispara – ramane o poveste despre iubire, curaj, bunatate, magie si... pantofi.

Astfel, filmul s-a dovedit a fi prilejul perfect pentru a provoca designeri celebri, precum Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, René Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau si Stuart Weitzman, sa reimagineze pantoful Cenusaresei in noi creatii rafinate.

Pantofii au fost expusi in cadrul expozitiei Cinderella de la Festivalul de Film de la Berlin, in februarie 2015. Incepand cu luna martie, acestia vor fi disponibili in magazine de lux din lume – Saks Fifth Avenue din New York si Beverly Hills, Harrods in Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior Milano, Tsum in Moscova, Isetan Shinjuku in Tokio, Level Shoe District – Mallul din Dubai. Pretul pantofilor inspirati de Cenusareasa va fi intre 795 si 4.595 de dolari americani.

De la pantofi cu barete la cei de lac, fiecare pereche reprezinta aducerea in lumea moderna a pantofului-simbol al Cenusaresei. La realizarea acestor noi modele au fost folosite sclipitoarele cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs, de asemenea, pantoful de sticla al Ellei pentru film, sub indrumarea lui Sandy Powell, creatoarea de costume premiata cu Oscar. Forma pantofului din film a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, gasit de catre ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtata, fiind folosite doar ca recuzita. Un astfel de pantof a ajuns luna aceasta in dulapul cu accesorii al revistei „Vogue”.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies