marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ben Affleck, numit cel mai bun regizor la Gala Sindicatului Regizorilor din America: Argo a devenit favoritul la Oscar in 2013

A 65-a editie a premiilor Sindicatului Regizorilor din America a avut loc in acest weekend. Ben Affleck a cotinuat seria victoriilor dupa ce a fost desemnat cel mai bun regizor al anului, "furand" marele premiu de sub nasul unor nume grele ca Steven Spielberg sau Ang Lee.

Ben Affleck, numit cel mai bun regizor la Gala Sindicatului Regizorilor din America: Argo a devenit favoritul la Oscar in 2013

Ben Affleck este premiat la absolut toate galele mai putin la Oscar, pentru regia filmului Argo. Premiile DGA erau considerate cele care anuntau cine va pleca cu Oscarul acasa la capitolul regie in seara Oscarurilor. Insa, in acest an Ben Affleck nu este nominalizat la Oscar, desi Argo a primit 7 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

 

 


Astfel, Ben Affleck mai scrie un record si este al treilea regizor din istorie premiat de DGA care nu a primit si nominalizare la Oscar in acel an. Acest lucru i s-a mai intamplat lui Ron Howard, castigatorul premiului DGA din 1995, pentru filmul "Apollo 13", si lui Steven Spielberg, castigatorul din 1986, pentru "Culoarea purpurie/ The Color Purple".

In acest an, alaturi de Ben Affleck, la premiile DGA, pentru cel mai bun regizor  au mai fost nominalizati Steven Spielberg ("Lincoln"), Kathryn Bigelow ("Zero Dark Thirty), Ang Lee ("Life of Pi") si Tom Hooper ("Les Misérables").

 

 

 

Argo prezinta rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomatilor americani in timpul Revolutiei iraniene din 1979, refugiati in ambasada Canadei din Teheran. Pentru aceasta misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomati si i-a plimbat prin Teheran, pretinzand ca sunt tehnicieni dintr-o echipa de filmare aflati in cautarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

Filmul lui Ben Affleck a primit mai multe premii importante acordate la Hollywood in aceasta perioada. A fost recompensat cu doua Globuri de Aur, pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, cu premiul Sindicatului producatorilor americani pentru cel mai bun film si cu cel al Sindicatului actorilor americani pentru cea mai buna distributie. De asemenea, "Argo" a primit sapte nominalizari la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

 

 

Anul trecut, marele premiu al Sindicatului regizorilor americani i-a revenit cineastului francez Michel Hazanavicius, recompensat ulterior si cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Hazanavicius si filmul sau "The Artist" au fost, de altfel, marii invingatori ai Oscarurilor 2012, impunandu-se la categoria "cel mai bun regizor", "cel mai bun film" si "cel mai bun actor" (Jean Dujardin).

In istoria galei DGA, pana anul acesta, doar de sase ori castigatorul premiului DGA nu s-a impus si la premiile Oscar. Cea mai recenta "inadvertenta" a avut loc in 2003, cand Rob Marshall a castigat DGA Award pentru musicalul "Chicago", dar a pierdut Oscarul in favoarea lui Roman Polanski, recompensat in acel an pentru drama "Pianistul/ The Pianist".

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies