marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ben Affleck, printre cele mai mari staruri de cinema: motivele pentru care a acceptat sa imbrace costumul Cavalerului Negru

La 41 de ani, Ben Affleck se pregateste sa devina al saptelea actor care l-a jucat pe Batman. Vestea a divizat cinefilii, insa sigur i-a marit capitalul de imagine. Cei de la Vulture au facut o analizat intr-un material amplu in care dezvaluie motivele pentru care regizorul filmului Argo, premiat cu Oscar pentru cel mai bun film in 2012, a acceptat sa imbrace costumul Cavalerului Negru in Batman-Superman.

Ben Affleck, printre cele mai mari staruri de cinema: motivele pentru care a acceptat sa imbrace costumul Cavalerului Negru

Probabil cel mai disputat subiect in comunitatea cinefililor in ultima perioada este cel al lui Ben Affleck, care preia rolul supereroului Batman, un rol de acum identificat de multi cu actorul Christian Bale.

 

"Anumite surse spun ca il va juca pe Batman in mai multe filme," spun cei de la Hollywood Reporter, care sugereaza ca Affleck va ramane in personajul Batman si pentru urmatorul film "Justice League", ba chiar sa il si regizeze. In paralel, regizorul si iubitorul de benzi desenate John Whedon ("The Avengers") il sustine in totalitate pe Affleck ("Are tot ce ii trebuie pentru rol; sunt nerabdator sa vad rezultatul"), insa actorul inca nu a oferit nici un tip de reactie. In schimb, exista cinefili care par sa ii ia apararea in mijlocul "revoltei" fanilor Batman impotriva lui. 

 

Presa straina a speculat deja motivele pentru care Warner Bros l-au vrut pe actor, insa o intrebare ramane: de ce vrea Affleck, care tocmai si-a asigurat admiratia si respectul intregii industrii prin regia lui "Argo", sa riste totul pentru inca o incercare de a juca un supererou?

 

 

"Pentru ca inca mai vrea sa fie un mare star de actiune," argumenteaza cei de la vulture.com. Conform site-ului, este evident: Affleck nu a venit la Hollywood pentru a deveni un regizor de renume (desi asta a reusit intre timp), ci sa fie un actor de renume si desi incearca sa reintre in joc, a aratat ca nu are nici o retinere in a juca roluri mult mai mici (in toamna va aparea intr-un rol secundar in filmul "Runner Runner" alaturi de Justin Timberlake). Asadar, trebuie sa fi acceptat rolul lui Batman in plina cunostinta de cauza si fundamental, Ben e complet indreptatit sa vrea sa se alature figurilor de actiune iconice de acum. Ceilalti colegi de generatie au trecut toti prin postura de a fi eroi: Matt Damon in "Bourne", Robert Downey Jr in "Iron Man", sau George Clooney in toate filmele "Ocean's". Affleck, este, pana acum, un actor fara un rol care sa-i defineasca existenta actoriceasca, asa ca e usor de inteles de ce ar incerca sa fie cat mai bun in rolul legendarului Batman (rol care are potentialul de a defini cariera celui care ar reusi sa-l interpreteze - vezi Christian Bale).

 

In acelasi timp, nici aspectul financiar nu e unul de neglijat. Desi "Argo" a adunat 232 de milioane de dolari din toata lumea, suma este neglijabila in comparatie cu cele 649 de milioane ale lui "Man of Steel". Un singur film Batman ar reusi sa intreaca aproape toate castigurile financiare anterioare ale lui Affleck. 

 

 

Totodata, aceasta oportunitate vine din partea "prietenilor" de la Warner Bros, confruntati cu despartirea de Legendary Pictures, care au preluat urmatorul proiect al regizorului Christopher Nolan. Drept urmare, "o mana spala pe cealalta", in timp ce Affleck e in cautarea unui mare rol, iar Warner Bros au facut o alegere sigura (fiindca, in fond, Ben Affleck poate fi considerata o figura serioasa in prezent in industrie) in incercarea de a se mentine in ochii publicului cu o productie gigant. In plus, spre deosebire de cei de la Marvel, Warner Bros sunt dispusi sa plateasca mult mai mult pentru supereroii sai, iar Affleck este platit de ei nu numai pentru rolul ales, ci si pentru loialitatea fata de studiou.

 

Luand toti factorii in considerare, e oare atat de surprinzator ca Ben Affleck a facut aceasta alegere? E foarte probabil ca actorul sa tinteasca spre o cariera pe mai multe fronturi, asemeni lui George Clooney cu reusite atat pe plan actoricesc cat si regizoral (desi, se roaga fanii si in acelasi timp se tem, Affleck ar face bine sa se distanteze cu mult de interpretarea nefericita a lui Batman de catre Clooney). Cu toate astea, lumea cinematografiei asteapta cu nerabdare super productia lui Zack Snyder, un "Batman vs. Superman" care ar trebui sa fie memorabil.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies