marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ben Kingsley va fi vocea panterei Bagheera in filmul "Cartea junglei", regizat de Jon Favreau

Actorul Ben Kingsley va asigura vocea panterei Bagheera in ecranizarea volumului "Cartea junglei" produsa de studiourile Disney si regizata de Jon Favreau, informeaza variety.com.

Ben Kingsley va fi vocea panterei Bagheera in filmul Cartea junglei , regizat de Jon Favreau


In acest film, conceput ca un proiect hibrid intre live-action si imagini generate pe computer, actorul Idris Elba va asigura vocea tigrului Shere Khan, iar Scarlett Johansson va da voce personajului Kaa, pitonul care hipnotizeaza celelalte animale, apoi le mananca.


De asemenea, actrita Lupita Nyong'o se afla in faza finala a negocierilor pentru a fi distribuita in rolul lupoaicei Rakcha, cea care il adopta pe Mowgli, in aceasta ecranizare a cunoscutei carti pentru copii, scrisa de Rudyard Kipling. Rolul lui Mowgli nu a fost inca atribuit.

 


Scenariul pentru aceasta ecranizare a "Cartii junglei" a fost scris de Justin Marks, iar Jon Favreau va fi si producator, alaturi de Brigham Taylor. Data de lansare a filmului este prevazuta pentru 9 octombrie 2015.

 


Aceasta adaptare cinematografica va concura cu alt proiect similar - o ecranizare live-action a "Cartii junglei" produsa de studiourile Warner Bros., ce va fi regizata de actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din francizele "Stapanul inelelor" si "Hobbitul".
Scenariul se va concentra asupra lui Mowgli, un baietel care este crescut de mai multe animale in jungla indiana, unde se imprieteneste cu ursul Baloo si pantera Bagheera, dar este vanat de maleficul tigru Shere Khan. Studiourile Disney au produs si filmul animat "Cartea junglei", lansat in 1967 si devenit ulterior un clasic al genului.

 

 


Totodata, un musical produs de Disney Theatrical Prods., adaptat tot dupa romanul lui Kipling, a avut premiera pe 21 iunie 2013 in Statele Unite.

 

Versiunea originala a "Cartii Junglei" produsa de Disney a ramas pana in zilele noastre una dintre cele maiindragite productii ale acestui studio si a inclus pe coloana sonora piesele devenite celebre "I Wanna Be Like You" si "Bare Necessities", cel din urma fiind nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun cantec al anului".

 

 


Ben Kingsley
- pe numele real Krishna Pandit Bhanji, nascut la Scarborough, in Marea Britanie, dintr-o mama britanica si un tata de origine indiana - a debutat ca actor de teatru la Londra, in anul 1966. Actorul si-a ales mai tarziu pseudonimul de Ben Kingsley, s-a alaturat Royal Shakespeare Company in 1967 si a debutat pe marile ecrane in 1972, cu un rol in thrillerul "Fear Is The Key".

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies