marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Birdman, desemnat cel mai bun film al anului de catre Sindicatul Producatorilor Americani: filmul lui Inarritu a devenit favoritul la Oscar peste o luna

"Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild of America, PGA), a carui a 26-a gala a avut loc sambata seara, la Los Angeles, transmite Reuters. Traditia ne-a aratat ca de obicei, cine castigat marele trofeu PGA, castiga si Oscarul pentru Best Picture.

Birdman, desemnat cel mai bun film al anului de catre Sindicatul Producatorilor Americani: filmul lui Inarritu a devenit favoritul la Oscar peste o luna

Aceasta drama cu accente comice, regizata de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea sa regaseasca gloria de odinioara cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerata unul dintre marii favoriti la premiile Oscar 2015, care vor fi decernate pe 22 februarie. "Birdman" a fost nominalizat la noua premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si cel mai bun actor in rol principal (Michael Keaton).

 

Lungmetrajul, turnat aproape integral intr-un teatru de pe Broadway, il are in rolul principal pe Michael Keaton, alaturi de Emma Stone, Edward Norton si Naomi Watts, si a fost recompensat deja cu premiile Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun actor.

 

 

 

Interesant este ca Sindicatul Producatorilor American a ales "The Lego Movie" cel mai bun film de animatie, insa productia nu se alfa in competitie la Oscar nici pentru Best Picture, nici pentru film de animatie. 

 

Multi dintre cei aproximativ 6.700 de membri ai Sindicatului producatorilor americani fac parte si din Academia de film americana, organizatia care acorda premiile Oscar, iar preferintele lor reprezinta un indicator viabil in cursa pentru obtinerea acestor statuete.

 

Astfel, in ultimii sapte ani, lungmetrajul premiat de Sindicatul producatorilor americani a primit si premiul Oscar pentru cel mai bun film: 2014 - "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, 2013- "Argo", de Ben Affleck, 2012 - "Artistul/ The Artist", de Michel Hazanavicius, 2011- "Discursul regelui/ The King's Speech", de Tom Hooper, 2010 - "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, 2009 - "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, 2008 - "Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men", de Joel si Ethan Coen.

 

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies