marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Bogdan Stanoevici este "Cel ales", din 24 aprilie, in cinematografele din toate tara  

Bogdan Stanoevici este „CEL ALES”, din 24 aprilie in cinematografe! De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici este in prezent secretar de stat la Ministerul Culturii si va juca rolul principal in filmul „CEL ALES”, in regia lui Cristian Comeaga.

Bogdan Stanoevici este Cel ales , din 24 aprilie, in cinematografele din toate tara

Asemeni eroului pe care il interpreteaza in CEL ALES, Bogdan Stanoevici a parasit Romania cu doar cateva luni inaintea Revolutiei din 1989, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. A jucat in teatre precum Sacha Guitry, La Bruyere, Grand Edgar si Grand Theatre de Paris si a ales sa se intoarca acasa aproape un sfert de veac mai tarziu, la fel de neasteptat precum a plecat, de parca ar fi avut un rendez-vous cu “domnul X”, eroul filmului CEL ALES.

 

 

“N-as merge pana acolo incat sa zic ca acest scenariu a fost scris pentru mine, desi in momentul in care l-am citit, l-am intrebat: de unde stii tu anumite lucruri din viata mea? In mod normal nu avea de unde sti. Am regasit foarte multi pasi din viata mea. E si un moment in film, cand personajul securistului imi spune: a intervenit ceva, trebuie sa pleci urgent la Paris. La mine a intervenit ceva si a trebuit sa plec la Paris in 1989. Intervenise o casatorie, un tovaras colonel Rosu. Daca si pe Nicodim il chema Rosu in film, as fi inceput sa am banuieli despre Cristian Comeaga”, spune Bogdan Stanoevici despre rolul din CEL ALES.

 


“Odata ce Domnul X si Bogdan Stanoevici s-au intalnit, actorul a pus pe masa aerul semet si rasul strengaresc, umilinta inghitita pe nemestecate, vigoarea si melancolia inghesuita in spatele ei, stiinta de a asculta cu ochii si de a vorbi din gesturi, tot ce a pastrat si ce a castigat in anii astia; n-a avut de ales, caci rolul le-a cerut pe toate. Dar mai presus de o demonstratie de virtuozitate, Bogdan Stanoevici realizeaza in CEL ALES o creatie polifonica, profunda si emotionanta, opera de maturitate a unui june prim care are ce si stie cum sa spuna”, spune regizorul Cristian Comeaga.

 

Pe Bogdan Stanoevici il puteti vedea din 24 aprilie, alaturi de Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu si Olimpia Melinte in CEL ALES. Filmul este produs de Domino Film si distribuit in cinematografele din Romania de InterComFilmDistribution.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies