marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Brad Pitt, numit cel mai bun actor din 2011 pentru rolul din Moneyball. Povestea din spatele filmului care ii poate aduce primul Oscar din cariera

Brad Pitt a facut senzatie la New York Film Critics Circle Award unde a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolurile din Moneyball si The Tree of Life - ambele filme pe lista favortilor la Oscar in 2012 la categoria cel mai bun film.

Brad Pitt, numit cel mai bun actor din 2011 pentru rolul din Moneyball. Povestea din spatele filmului care ii poate aduce primul Oscar din cariera

Actorul de 47 de ani a fost preferatul criticilor americani iar acest premiu il anunta pe Brad Pitt favorit la Globurile de Aur si la Oscarurile din 2012 la categoria cel mai bun actor.

2011 a fost pentru Brad Pitt din acest punct de vedere un an fantastic. Drama lui Terrence Malick - The Tree of Life - a luat in acest an marele premiu la Cannes iar celalalt proiect al actorului - Moneyball in regia lui Bennett Miller a fost primit cu mare entuziasm de critici. Cu acest rol Brad Pitt ar putea obtine a treia nominalizare la Oscar: pe primele doua le-a luat pentru Twelve Monkeys (199) si The Curious Case of Benjamin Button (2008).

E leita Brad Pitt! Asta e fotografia care demonstreaza ce bine seamana Shiloh cu tatal ei

Moneyball care a strans un scor de 87% pe metacritic.com bazat pe 42 de recenzii este un film biografic-drama despre baseball ca business si ca sport, regizat de Bennett Miller (al doilea film al sau dupa Capote in 2005) si care ii mai are in distributie pe Jonah Hill (Super Bad, The Invention of Lying), Robin Wright (New York, I love you, Forrest Gump, serialul TV Santa Barbara) si Philip Seymour Hoffman.

Filmul reprezinta ecranizarea bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane ( Brad Pitt). In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.


Filmul a fost facut cu un buget de 50 de milioane de $. Drepturile au fost cumparate de Columbia Pictures in 2004 iar in 2007 Brad Pitt a fost atasat proiectului. Pelicula trebuia sa fie initial regizata de Steven Soderbergh, insa dupa ce cei de la Sony au blocat pelicula chiar inainte de inceperea filmarilor, regizorul Miller a venit la carma proiectului.


Este greu sa nu faci comparatie intre Moneyball si The Social Network: ambele au aceiasi producatori, acelasi scenarist, Aaron Sorkin si au la baza o carte ce evoca un concept revolutionar ce ajunge sa schimbe regulile jocului.


Moneyball este inspirat dintr-o poveste adevarata - aceea a fostului jucator de baseball Billy Beane care, nereusind sa fie cel mai bun pe teren conform propriei stachete, renunta si devine manager al echipei Oakland Athletics. Insa in campionatul din 2002, Billy se confrunta cu o situatie foarte problematica: cei mai buni jucatori parasesc echipa, atrasi de salariile oferite de marile cluburi. Jucatorii care raman sunt nevoiti sa se multumeasca cu o treime din salariu.


Dar Billy este ambitios si hotarat sa castige campionatul. Pentru a-si completa echipa, el apeleaza la Peter Brand ( Jonah Hill), un tanar economist istet, educat la Yale. Impreuna, ei aplica o metoda total neconventionala in lumea baseball-ului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii si a calculatorului.


Astfel, ei descopera jucatori extrem de talentati, dar care fusesera ignorati sau respinsi de alte cluburi pe motiv ca nu mai sunt foarte tineri, ca au un caracter dificil sau ca au fost accidentati pe teren. Demersurile lui Billy si Peter contrariaza si irita pe toata lumea - incepand cu "vechea garda" a baseball-ului si terminand cu mass-media si fanii echipei. Insa, in cele din urma, experimentul va fi incununat de succes si va revolutiona acest sport.


Moneyball a facut incasari pana acum in SUA de peste 70 de milioane de dolari si ajunge in Romania de pe 9 decembrie.
 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies