marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2013: cuplul care intruchipeaza spiritul cinema-ului, Paul Newman si Joanne Woodward, pe afisul celei de-a 66-a editii a Festivalului de la Cannes

Afisul oficial al celei de-a 66-a editii a Festivalului de Film de la Cannes (15 - 26 mai) va fi reprezentat de o fotografie cu Paul Newman si sotia sa, Joanne Woodward, "un cuplu care intruchipeaza la perfectie spiritul cinema-ului", au anuntat  organizatorii evenimentului.

Cannes 2013: cuplul care intruchipeaza spiritul cinema-ului, Paul Newman si Joanne Woodward, pe afisul celei de-a 66-a editii a Festivalului de la Cannes


Fotografia in alb-negru, pe care "Festival de Cannes" apare scris cu litere rosii, ii prezinta pe cei doi actori sarutandu-se, ghemuiti, asezati intr-o pozitie care aminteste de imaginea simbolului "yin si yang". Fotografia a fost realizata in timpul filmarilor de la pelicula "A New Kind of Love", de Melville Shavelson (1963).


Fotografia a fost extrasa, remodelata si finalizata de agentia Bronx, care a integrat-o intr-un decor cinematografic, precizeaza comunicatul emis de organizatorii festivalului.


"Afisul ofera o imagine luminoasa si tandra a cuplului modern, imbratisat intr-o figura de echilibru perfect, intr-o pozitie ce evoca vartejul iubirii. Viziunea celor doi indragostiti prinsi in acest vartej, care isi pierd toate reperele, ii indeamna pe spectatori sa traiasca cinema-ul ca pe o dorinta fara sfarsit", se afirma in acelasi comunicat.

 

 


"Festivalul are astfel ocazia de a omagia memoria lui Paul Newman, decedat in 2008, si de a aduce un salut plin de admiratie lui Joanne Woodward, sotia sa si actrita sa preferata. Festivalul de la Cannes i-a primit in 1958 - anul casatoriei lor - selectionand in competitie filmul «Lunga vara fierbinte/ The Long, Hot Summer» de Martin Ritt, primul film turnat impreuna. Povestea lor continua sa fie asociata cu festivalul prin filmele realizate de Paul Newman, care i-a incredintat roluri de neuitat lui Joanne Woodward in «Efectul razelor gamma asupra craitelor» (competitie, 1973) si «Menajeria de sticla» (competitie, 1987)", afirma organizatorii festivalului de pe Croazeta.


Agentia Bronx a realizat totodata un film de animatie cu afisul festivalului, pe tema muzicala a evenimentului, compusa de Olivier Huguenard si Emmanuel Plégat. Juriul celei de-a 66-a editii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de cineastul american Steven Spielberg. Afisul editiei precedente o prezenta pe Marilyn Monroe, fotografiata in timp ce sufla spre lumanarea pusa pe un tort aniversar.
 

Editia din 2013 a Festivalului de la Cannes se anunta extrem de interesanta pentru cinefili. Dupa ce s-a anuntat oficial ca Steven Spielberg va fi presedintele juriului, organizatorii au anuntat ca The Great Gatsby  va deschide festivalul, pe 15 mai.

 


 

"Este o onoare pentru toti cei care am lucrat la realizarea lui The Great Gatsby ca acest film sa deschida Festivalul de la Cannes. Ne bucuram sa revenim intr-o tara si la un festival care ne-au fost mereu aproape de suflet. Acum 21 de ani, aici lansam primul meu film din cariera, Strictly Ballroom, iar F. Scott Fitzgerald a scris unele dintre cele mai superbe pasaje din romanul sau chiar in apropiere de Cannes" a spus Baz Luhrmann intr-un comunicat oficial. In acest an, festivalul are loc intre 15-26 mai.

The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii. Cel mai nou trailer al filmului prezinta orasul New York in anul 1922, unde afacerile ilegale, muzica jazz si o serie de personaje cu moravuri usoare, sunt la ele acasa. Romanul a mai avut parte de cateva ecranizari, cea mai celebra fiind aceea din 1974, al carui scenariu a fost scris de Francis Ford Coppola si ai caror protagonisti erau Robert Redford si Mia Farrow. Din noua distributie fac parte Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Jason Clarke si Isla Fisher.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies