marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regele Hollywood-ului a ajuns la Cannes: Steven Spielberg va fi presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes in 2013

Steven Spielberg, unul dintre cei mai cunoscuti si respectati regizori americani va fi presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes din 2013.

Regele Hollywood-ului a ajuns la Cannes: Steven Spielberg va fi presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes in 2013

 

Reprezentantii festivalului au facut anuntul intr-un comunicat oficial in care mentionau ca Steven Spielberg va fi presedintele editiei cu numarul 66 a festivalului, care se va desfasura intre 15-26 mai 2013.

 

"Este o onoare pentru mine sa prezidez un festival care demonstreaza neincetat ca filmul este un limbah universal, o legatura intre culturi si generatii" a spus Steven Spielberg intr-o declaratie oficiala. Anul trecut, presedintele juriului la Cannes a fost Nanno Moretti.

 

Noul film al lui Steven Spielberg, Lincoln, este un adevarat hit de box-offfice in Franta si a fost vazut deja de 1 milion de francezi. Lincoln s-a aflat in cursa pentru Oscarurile din 2013 la 12 categorii, insa a iesit din cursa drept marele invins, dupa ce a obtinut doar 2 premii Oscar, pentru cel mai bun actor in rol principal - Daniel Day-Lewis si regie artistica.

 

 

 

 

Spielberg are deja o mica istorie cu Festivalul de la Cannes: aici si-a prezentat o parte din filmele sale celebre, inclusiv Lista lui Schindler, iar in 1974 era premiat pentru cel mai bun scenariu cu filmul Sugarland Express.E.T. the Extra-Terrestrial a avut premiera mondiala la Cannes, in 1982, cand a inchis festivalul. Un alt film care a fost prezenta la Cannes, insa in afara competitiei a fost Color Purple in 1986.

 

Presedintele festivalului, Gilles Jacob, a declarat ca l-a rugat de mai multe ori pe Spielberg sa fie presedintele juriului, insa pana acum, cineastul avea intotdeauna un film in proiect: "Era mereu ocupat cu filmarile, cu un film nou si nu s-a putut concretiza nimic in nici un alt an.Insa, la ultima discutie, avuta in urma cu cateva saptamani, Steven a spus ca este foarte incantat de idee".

 

Spielberg, in varsta de 66 de ani, spune ca si acum, una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera sa ramane prezentarea filmului sau devenit clasic E.T. the Extra-Terrestrial la Cannes. "Acea experienta ramane una dintre cele mai intense si placute amintiri din cariera mea". a spus Steven Spielberg, citat de Hollywood Reporter.

 

Steven Spielberg n-a castigat nici un premiu pentru regie la Cannes, insa detine 2 Oscaruri pentru regie, cu filmele Schindler's List (1994) si Saving Private Ryan (1998) si Oscarul ornorific Irving G. Thalberg Memorial Award


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies