marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby: cum a sacrificat Festivalul de Film de la Cannes 65 de ani de traditie pentru productia ambitioasa cu Leonardo DiCaprio

In istoria festivalului de film de la Cannes, evenimentul era deschis pana acum de o productie care avea premiera mondiala. Insa in 2013 Cannesul a renuntat la traditie si ales sa deschida editia a 66-a cu The Great Gatsby, al lui Baz Luhrmann, care in SUA are premiera cu cateva zile inainte de Festivalul de la Cannes, scrie Hollywood Reporter.

The Great Gatsby: cum a sacrificat Festivalul de Film de la Cannes 65 de ani de traditie pentru productia ambitioasa cu Leonardo DiCaprio


In 2013, cel mai prestigios festival de film din Europa va fi dominat de un aer hollywoodian. Dupa ce s-a anuntat oficial ca The Great Gatsby va fi proiectat in deschiderea festivalului din acest an de la Cannes, presa straina a inceput sa speculeze o noua posibila amanare a filmului in cinematografe. Insa, cei de la Warner Bros au anuntat ca programul ramane asa cum a fost stabilit.
 

Intial, The Great Gatsby trebuia lansat la sfarsitul anului 2012. Filmul a necesitat un numar mare de scene realizate CGI iar prelucrarea lor in faza de post productie a cerut ore lungi de munca asa ca pelicula a fost impinsa pentru lansare de pe 25 decembrie 2012 pana in mai 2013. In SUA, The Great Gatsby se va lansa pe 10 mai, iar in Romania filmul ajunge in cinematografe pe 17 mai.

 

Editia din 2013 a Festivalului de la Cannes se anunta extrem de interesanta pentru cinefili. Steven Spielberg va fi presedintele juriului, iar  The Great Gatsby  va deschide festivalul, pe 15 mai. The Great Gatsby va fi al doilea film 3D din istorie care deschide Festivalul de la Cannes, dupa animatia Up, din 2009. Fesitvalul are loc intre 15-26 mai 2013.

 

 


Thierry Fremaux, directorul festivalului de la Cannes, care ocupa aceasta functie de mai bine de un deceniu, a rezervat pana acum loc unor premiere mondiale la debutul festivalului, pentru a crea mai multa publicitate in jurul evenimentului, scrie Hollywood Reporter.  Insa, in acest an a fost ales The Great Gatsby, desi cei de la Warner Bros au spus ca nu se mai poate amana premiera, din cauza programului incarcat din vara, cand se vor lansa foarte multe productii intens asteptat de fani, informeaza Hollywood Reporter.

Dar filmul cu  Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Jason Clarke nu este lipsit de riscuri. Daca acesta va primi recenzii negative in SUA, filmul ar putea fi privit cu scepticism si la Cannes. Pe covorul rosu sunt asteptate starurile filmului, regizorul Baz Luhrmann si Jay-Z, care s-a ocupat de coloana sonora. Aceasta ar fi prima aparitie pe covorul rosu de la Cannes pentru DiCaprio in ultimii 5 ani. Ultima data a fost prezent in 2007.

Totusi, nu este ilogica alegerea lui The Great Gatsby pentru a deschide evenimentul de la Cannes in acest an. Baz Luhrmann este un favorit, dupa ce Moulin Rouge a a deschis editia din 2001 la Cannes, si se spune ca o Fitzgerald a scris o parte din romanul sau chiar in apropiere de Cannes. In ultimii ani, productiile care au fost vazute la debutul festivalului de la Cannes au avut si premiera mondiala tot aici: Moonrise Kingdom, Midnight in Paris (2011), Robin Hood (2010), Up (2009), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) si The Da Vinci Code (2006).

In 1999, cei de la Cannes au vrut sa inceapa editia cu o vizionare exclusiva a  Star Wars: Episode I -  The Phantom Menace, insa George Lucas a optat pentru o premiera in New York. 
 

In  Romania, The Great Gatsby ajunge in cineamtografe pe 17 mai.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies