marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2015: Cate Blanchett si Rooney Mara se indragostesc in primul clip din "Carol"

Cate Blanchett si Rooney Mara sunt protagonistele unei povesti de dragoste neconventionale, intre doua femei, in "Carol", aflat in competitie la Cannes in acest an.

Cannes 2015: Cate Blanchett si Rooney Mara se indragostesc in primul clip din Carol

Regizorul Todd Haynes aduce la Cannes unul dintre cele mai indraznete filme, "Carol", care este in competitie pentru marele trofeu Palme d'Or.

Cate Blanchett si Rooney Mara sunt protagonistele unei povesti de iubire neconventionale, dintre doua lesbiene, cu actiunea plasata in anii '50. Filmul este adaptat dupa cartea scrisa de Patricia Highsmith "The Price of Salt", despre care s-a spus ca va fi cu greu ecranizata din cauza subiectului delicat. Dar, dupa ce anul trecut, "Blue is The Warmest Colour" a luat Palme d'Or, producatorii independenti au fost mai deschisi. Insa, Cate Blanchett insista si declara ca nu este un film in genul acela, adica nu vor fi scene atat de explicite. Filmarile au durat 33 de zile.

 


Cate Blanchett a dezvaluit pentru IndieWire cat de greu a fost de realizat acest film si cat de greu este sa obtii finantare pentru o productie care are in centru eroine feminine. "Filme de acest gen, care se concentreaza pe personaje feminine, sunt greu de marketate si de obtinut finantare. Inca sunt multi care traiesc cu impresia ca nu exista un public dornic sa vada un film cu femei in rolurile principale, ceea ce nu este deloc adevarat. Sunt numeroase femei care au reusit sa se impuna in aceasta industrie si sa arate ca exista public si pentru filmele cu femei. Imi doresc sa nu mai fie nevoie de aceste discutii, dar pana in acel punct trebuie sa avem discutiile astea" a spus Cate Blanchett.


Actrita a continuat astfel discurusl de la Oscar de anul trecut, cand a castigat Oscarul pentru "Blue Jasmine" al lui Woody Allen, care in acel moment era cel mai de succes film din cariera lui Woody Allen, ca incasari. "Trebuie sa renuntam la ideea ca filmele cu femei nu au succes. Ba au, oamenii chiar platesc sa le vada, treziti-va oameni buni, lumea e rotunda".


"Carol" se lanseaza in aceasta perioada la Cannes, dar nu are inca data stabilit pentru premiera din cinematografe.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies