marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cate Blanchett, 6 minute de aplauze și ovații pentru controversatul rol din „Tar“

Succes neașteptat la Festivalul de film de la Veneţia pentru actrița australiană, care și-a asumat un personaj care fascinează și agită spiritele, în același timp.

Cate Blanchett, 6 minute de aplauze și ovații pentru controversatul rol din Tar
Cate Blanchett a sosit la Veneția încă din prima zi a festivalului și a avut mari emoții la premiera filmului „Tár“, regizat de Todd Field, în care interpretează rolul principal. Eroina sa este Lidia Tár, o dirijoare de orchestră gay, aflată în centrul unui scandal sexual.
 
Tema neobișnuită, scenariul adaptat strict pentru Cate Blanchett și interpretarea ei au făcut ca publicul să se ridice în picioare la finalul proiecției și, timp de șase minute, să aplaude și să ovaționeze prestația acesteia.

 
Criticii prezenți la festival au lăudat filmul și mulți spun că Blanchett va fi, cel mai probabil, nominalizată din nou la premiile Oscar – ceea ce ar aduce-o a opta oară pe lista nominalizaților, ea având deja acasă două statuete de aur, una din 2005 pentru „The Aviator“ și cealaltă din 2014 pentru „Blue Jasmine“.
 
„Filmul te lasă fără aer“, scrie criticul de film Owen Gleiberman pentru „Variety“. „Este o poveste nemiloasă, dar intimă despre artă, obsesie, dorință și putere. Personajele se simt reale, ca viața în sine, și au jucat să atragă perfecțiunea până la cel mai mic rol. Crezi, în fiecare moment, în realitatea pe care o vezi, și este extraordinar cum fix treaba asta ridica ștacheta.“
 
Dacă pe ecran a fost fascinantă, pe covorul roșu a fost radiantă. Cate Blanchett a apărut într-o spectaculoasă salopetă create de casa Schiaparelli, care părea un tablou vivant, cu acele flori dispuse în zona decolteului. Un detaliu extrem de original care i-a dat o eleganţă aparte outfit-ului. Culorile florilor s-au completat de minune cu ochii ei albaştri, iar Cate a mai avut nevoie doar de o pereche de cercei pentru a avea o apariţie memorabilă.


 
La premieră a participat și prietena sa, actrița Julianne Moore, care anul acesta prezidează și juriul Festivalului de Film de la Veneția.


Din distribuția filmului „Tár“ mai fac parte Mark Strong, Nina Hoss și Noémie Merlant.

 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies